En solid og smagfuld ret fra vores svenske naboer. (©DR)

Elggryde med svampe og blåskimmelost

På Sveriges østkyst lavede Brødrene Price denne smagfulde elggryde med svampe og blåskimmelost. Server med en god kartoffelmos til.

Kødet skal marinere i 5-6 timer inden tilberedning (ca. 3 timer)

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Elggryde

  • 800 g elgkød
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 pastinakker
  • 2 gulerødder
  • 2 spsk. olie
  • 3 dl rødvin
  • ½ dl sherryvinaigre
  • 2 spsk. knuste enebær
  • 1 tsk. tørret timian
  • 2 spsk. smør

Sauce

  • 300 g blandede svampe
  • 1 spsk. smør
  • 50 g blåskimmelost
    (f.eks “Kvibille ädel”.)
  • 3 dl fløde
  • ribsgelé efter smag
  • lidt Maizena
  • salt og peber

kartoffelmos

  • 800 g mandelpotatis
    (eller andre kartofler)
  • sødmælk efter behov
  • smør efter smag
  • revet muskatnød
  • salt og peber

Fremgangsmåde

Skær løg, hvidløg og rodfrugter i mundrette stykker. Ligesådan med kødet.
Mariner kød og grøntsager i rødvin, sherryvinaigre og olie samt enebær og timian i køleskabet i 5-6 timer.
Tag kødet op af marinaden og dup det tørt med køkkenrulle. Brun det i en gryde i smørret. Tilsæt marinaden og grøntsagerne og lad det simre under låg, til det er mørt ( ca. 2-2 ½ time).
Steg de rensede svampe i smør på en pande og kom dem i gryden sammen med fløden og den smuldrede blåskimmelost. Smag saucen til med salt og peber samt ribsgele. 

Server med en god kartoffelmos.