Elggryde med svampe og blåskimmelost
På Sveriges østkyst lavede Brødrene Price denne smagfulde elggryde med svampe og blåskimmelost. Server med en god kartoffelmos til.
Kødet skal marinere i 5-6 timer inden tilberedning (ca. 3 timer)
Kok og program
Ingredienser
Elggryde
- 800 g elgkød
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 2 pastinakker
- 2 gulerødder
- 2 spsk. olie
- 3 dl rødvin
- ½ dl sherryvinaigre
- 2 spsk. knuste enebær
- 1 tsk. tørret timian
- 2 spsk. smør
Sauce
- 300 g blandede svampe
- 1 spsk. smør
-
50 g
blåskimmelost
(f.eks “Kvibille ädel”.)
- 3 dl fløde
- ribsgelé efter smag
- lidt Maizena
- salt og peber
kartoffelmos
-
800 g
mandelpotatis
(eller andre kartofler)
- sødmælk efter behov
- smør efter smag
- revet muskatnød
- salt og peber
Fremgangsmåde
Skær løg, hvidløg og rodfrugter i mundrette stykker. Ligesådan med kødet.
Mariner kød og grøntsager i rødvin, sherryvinaigre og olie samt enebær og timian i køleskabet i 5-6 timer.
Tag kødet op af marinaden og dup det tørt med køkkenrulle. Brun det i en gryde i smørret. Tilsæt marinaden og grøntsagerne og lad det simre under låg, til det er mørt ( ca. 2-2 ½ time).
Steg de rensede svampe i smør på en pande og kom dem i gryden sammen med fløden og den smuldrede blåskimmelost. Smag saucen til med salt og peber samt ribsgele.
Server med en god kartoffelmos.