For enden af regnbuen-roulade
Farverig og sjov roulade med en luftig bund og creme af mango og ananas
Tilberedningstid:
3 timer
Antal portioner:
0 pers.
Kok og program
Ingredienser
Rouladedej
- 4 stk. æg
- 200 g sukker
- 120 g hvedemel
- 60 g kartoffelmel
- 1,5 tsk. bagepulver
- 0,5 stang vanilje
- 1 stk. citron (skal)
Flødeostecreme
- 200 g flødeost
- 2,5 dl piskefløde
- 1 stk. citronsaft
- 1 stang vanilje
- 4 spsk. flormelis
Mango/ananasmarmelade
- 0,5 stk. mango
- 0,25 stk. ananas
- 1 stk. citron (skal og saft)
- 100 g rørsukker
- 0,5 stang vanilje
- 1 smule geleringspulver
- 1-2 tsk. revet ingefær
Pynt
- 2,5 dl piskefløde
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 smule pink frugtfarve
- 1 håndfuld chokoladesnirkler
-
1 dl
pistaciekerner
(hakket)
- 1 smule spiseligt glimmer
Fremgangsmåde
Lav rouladen:
- Pisk æg og sukker rigtig hvid og luftig.
- Sigt hvedemel, kartoffelmel og bagepulver i æggemassen sammen med den revne citronskal. Rør det hele forsigtigt sammen.
- Del dejen i 5 lige store dele (ca. 125 g pr. farve) og tilsæt forsigtigt de farver du bedst kan lide.
- Hæld den farvede dej i hver sin sprøjtepose og sprøjt dejen ud i diagonale striber på en bageplade med bagepapir. Fortsæt til pladen er fyldt.
- Bag rouladen 5 min. v/220gr. Tag den bagte roulade ud på et opvredet viskestykke og køl den af.
Lav marmeladen
- Skær ananasskrællen af og fjern lidt af stokken.
- Skræl mangoen. Snit ananas og mango meget fint (blend evt. ananassen, hvis du gerne vil have meget fin marmelade uden 'klumper').
- Kom frugten i en gryde og kog den med sukker, citronsaft- og skal, den udskrabede vanilje, evt. ingefæren, samt den tomme vaniljestang i ca. 10 minutter.
- Smag til og vurdér, om der skal lidt ekstra citron eller sukker i. Fjern vaniljestangen og ingefæren.
- Kom geleringspulveret i og kog videre i 2 minutter. Lad marmeladen køle.
Lav flødecremen:
- Pisk fløden til let skum. Pisk derefter alle ingredienserne i og pisk til cremen er tyk og cremet.
Opbygning:
- På den afkølede rouladebund (oversiden) smøres et lag flødecreme (ca. 1/2 cm tykt) og derpå smøres et tyndt lag marmelade.
- Rouladen rulles forsigtigt om fyldet, mens den langsomt løsnes fra bagepapiret ved at trække opad i papiret, mens du ruller.
- Rouladen pyntes med flødeskum som er farvet med frugtfarve, chokoladesnirkler, lidt hakket pistaciekerner og lidt spiseligt glimmer.