Sjov og anderledes roulade med en mild smag, som børn er vilde med (©DR)

For enden af regnbuen-roulade

Farverig og sjov roulade med en luftig bund og creme af mango og ananas

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 0 pers.

Kok og program

Ingredienser

Rouladedej

  • 4 stk. æg
  • 200 g sukker
  • 120 g hvedemel
  • 60 g kartoffelmel
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 0,5 stang vanilje
  • 1 stk. citron (skal)

Flødeostecreme

  • 200 g flødeost
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 stk. citronsaft
  • 1 stang vanilje
  • 4 spsk. flormelis

Mango/ananasmarmelade

  • 0,5 stk. mango
  • 0,25 stk. ananas
  • 1 stk. citron (skal og saft)
  • 100 g rørsukker
  • 0,5 stang vanilje
  • 1 smule geleringspulver
  • 1-2 tsk. revet ingefær

Pynt

  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 smule pink frugtfarve
  • 1 håndfuld chokoladesnirkler
  • 1 dl pistaciekerner
    (hakket)
  • 1 smule spiseligt glimmer

Fremgangsmåde

Lav rouladen:

  1. Pisk æg og sukker rigtig hvid og luftig.

  2. Sigt hvedemel, kartoffelmel og bagepulver i æggemassen sammen med den revne citronskal. Rør det hele forsigtigt sammen.

  3. Del dejen i 5 lige store dele (ca. 125 g pr. farve) og tilsæt forsigtigt de farver du bedst kan lide.

  4. Hæld den farvede dej i hver sin sprøjtepose og sprøjt dejen ud i diagonale striber på en bageplade med bagepapir. Fortsæt til pladen er fyldt.

  5. Bag rouladen 5 min. v/220gr. Tag den bagte roulade ud på et opvredet viskestykke og køl den af.

Lav marmeladen

  1. Skær ananasskrællen af og fjern lidt af stokken.

  2. Skræl mangoen. Snit ananas og mango meget fint (blend evt. ananassen, hvis du gerne vil have meget fin marmelade uden 'klumper'). 

  3. Kom frugten i en gryde og kog den med sukker, citronsaft- og skal, den udskrabede vanilje, evt. ingefæren, samt den tomme vaniljestang i ca. 10 minutter.

  4. Smag til og vurdér, om der skal lidt ekstra citron eller sukker i. Fjern vaniljestangen og ingefæren.

  5. Kom geleringspulveret i og kog videre i 2 minutter. Lad marmeladen køle.

Lav flødecremen:

  1. Pisk fløden til let skum. Pisk derefter alle ingredienserne i og pisk til cremen er tyk og cremet. 

Opbygning:

  1. På den afkølede rouladebund (oversiden) smøres et lag flødecreme (ca. 1/2 cm tykt) og derpå smøres et tyndt lag marmelade.

  2. Rouladen rulles forsigtigt om fyldet, mens den langsomt løsnes fra bagepapiret ved at trække opad i papiret, mens du ruller.

  3. Rouladen pyntes med flødeskum som er farvet med frugtfarve, chokoladesnirkler, lidt hakket pistaciekerner og lidt spiseligt glimmer.