Den karakteristiske grønne farve kan peppe ethvert måltid op. (Foto: Brødrene Price ©DR)

Engelsk ærtedip

I England har ærtedip, eller på engelsk mushy peas, mange funktioner. Nogle ynder at servere dem ved siden af en sprød omgang fish and chips, imens andre helst ser dem i selskab med en tærte. De er heldigvis enormt lette at lave!

Tilberedningstid: 15 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

Ærtedip

  • 300 g frosne ærter
  • 100 g smør
  • 3-4 kviste frisk mynte
  • citronsaft efter smag
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Til mushy peas koges ærterne under låg sammen med 100 g smør og lidt vand.
  2. Efter ca. 6-7 minutter tilsættes hakket mynte og saften fra en ½ citron.
  3. Mos ærterne hurtigt med en stavblender, smag til med salt og peber.