En rigtig herreret, når mændene skal hygge (©DR)

Engelsk bøf med bløde løg

Lækre engelske bøffer, og bløde løg ligesom mormor lavede dem. En dejlig klassisk ret som er hurtig at lave

Tilberedningstid: 40 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 4 skiver oksefilet
  • 2 stk. løg
  • 1 smule smør
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber
  • 1,5 dl okseboullion

Fremgangsmåde

  1. Løgene skæres i tynde skiver og deles i ringe.
  2. Smør brunes på panden og løgene kommes heri. Drys lidt groft salt over. Der røres i løgene til de bliver bløde og brune. Løgene tages af panden og holdes varme.
  3. Panden tørres af med et stykke køkkenrulle og varmes kraftigt op.
  4. Bøfferne vendes på panden, hvorved de krymper. Der skrues ned for varmen - kom smør på panden og bøfferne steges færdigt 2 -3 minutter på hver side.
  5. Bøfferne anrettes på et fad og løgene lægges over.
  6. Panden koges af med okseboullion og denne skysauce serveres til bøfferne. 

TIP: Server med hvide kartofler og en grøn salat.