En klassisk engelsk roastbeef vækker glæde hos de fleste. (Foto: Rasmus Linaa ©DR)

Engelsk roastbeef

I Spise med Price lavede James og Adam en gennemført engelsk dinner med oksesteg af højreb, sovs, yorkshire pudding og grøntsager. Denne opskrift på engelsk roastbeef af oksehøjreb er nem at lave, og man får en lækker og smagfuld roastbeef ud af det. I denne opskrift er stegen kogt i rødvin og med suppeurter, som giver en fantastisk smag til kødet.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

 • 1 kg højreb
 • 2-3 spsk. smør
 • 1 spsk. engelsk sennepspulver
 • 2-3 spsk. hvedemel
  (brunet i ovnen)
 • 1-2 tsk. salt
 • 0,5 tsk. peber
 • 3-4 dl rødvin
 • 400 g supperurter
  (f.eks. gulerod, løg, selleri)
 • 3-4 dl oksebouillon

Fremgangsmåde

 1. Start med at brune hvedemelet ved at tænde ovnen på 200 grader og fordele det på en bageplade. Hold øje og bag det til gyldent. tag ud og skru temperaturen op på 220 grader.

 2. Smør stegen ind i smørret og drys den med det brunede mel, sennep og peber. Læg kødet på en rist over bradepanden, hvori de groft udskårne suppeurter befinder sig, og brun det hele i en varm ovn i ca. 15 minutter. Skru derpå ned for varmen til ca. 170 grader.

 3. Hæld det fedt, der måtte være smeltet af, fra bradepanden og gem det. Kom rødvin og bouillon i bradepanden og sæt stegen tilbage i ovnen.

 4. Hvor længe den skal have, kommer an på, hvordan man ønsker den. Som tommelfingerregel kan man beregne 15-20 minutter pr. halve kilo, hvis man ønsker kødet blodigt, 20-25 minutter pr. halve kilo, hvis det skal være lyserødt, som de fleste vel foretrækker det og endelig omkring 30 minutter pr. halve kilo hvis det skal være gennemstegt, men det er altså synd for godt oksekød.

 5. Når den er færdigstegt, skal stegen hvile i mindst ½ time dækket af folie, inden man begynder at skære det for. Jeg læste for et stykke tid siden i et blad, der beskæftiger sig med madlavning, at det er en skrøne, at man skal lade kødet hvile. Men det er det altså ikke, hvilket enhver, der har prøvet at skære i varmt kød, der lige kommer ud af ovnen, kan skrive under på.

 6. Kog bradepanden af med lidt ekstra bouillon og sørg for at skrabe bunden godt. Skyen fra bradepanden skummes for fedt og sies. Den tilsættes den sky, der løber fra stegen og koges evt. lidt ind. Smag saucen til med salt og peber og montér den som det allersidste ved at tage den af varmen og komme tern af koldt smør i under piskning.