Det kan måske diskuteres, hvor delikat baked beans ser ud. Men smagen er altså lige i skabet! (Foto: Brødrene Price ©DR)

Engelske baked beans

Engelske baked beans er en populær dåsespise. Men hvorfor affinde sig med dåseversionen, når man kan lave sine egne lækre hjemmelavede baked beans?

Tilberedningstid: 1 time, 45 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Baked beans

  • 400 g udblødte hvide bønner
  • 2-3 spsk. neutral olie
  • 1 stort hakket løg
  • 1 finthakket gulerod
  • 1 finthakket stilk blegselleri
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 1 dåse flåede tomater
  • 2 dl vand
  • 2-3 spsk. ketchup
  • 1 spsk. brun farin
  • Worchestersauce efter smag
  • Tabasco efter smag
  • Sherryvinaigrette efter smag
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Varm olien op i en gryde.
  2. Tilsæt løg, gulerod, blegselleri og hvidløg. Svits det til det falder sammen og løgene er klare men ikke brune.
  3. Tilsæt de flåede, hakkede tomater, ketchup samt vand. Lad det koge til alt er helt mørt.
  4. Purér med en stavblender til saucen er jævn.
  5. Smag den til med farin, Worcestershiresauce, tabasco, sherryvinaigrette, salt og peber.
  6. Kom de udblødte bønner ved.
  7. Læg låg på og lad bønnerne simre i ca. 1 time til de er helt møre.
  8. Hvis saucen virker for tynd, fjernes låget, så lidt af væden kan fordampe.
  9. Juster krydringen.
  10. Bønnerne vinder ved at stå på køl natten over og så opvarmes. Men de kan også spises med det samme.