Et velstegt stykke fisk med creme fraiche og urter. (©DR)

Escalope de Saumon a l’oseille

Denne lakse escalope af brødrene Price er en simpel men fantastisk fiskeret, hvor den friske fisk lynsteges på panden og straks serveres med løg, urter og creme fraiche.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

  • ca. 900 g frisk laks i filet
    (fersk lakseside)
  • 100 g frisk havesyre
  • 3 skalotteløg
  • 1 dl vermouth
  • 2 dl Sancerre
  • 4-5 store spsk. creme fraiche 38%
  • ½ citron
  • salt og peber

Fremgangsmåde

Laksen skæres i ganske tynde skiver, som når man skærer fersk, røget laks. Skalotteløgene snittes ganske fint og kommes i en lille gryde. Kom vermouth og Sancerre i gryden og kog det ind til der kun er et par skefulde væske tilbage. Tilsæt creme fraichen og bring den i kog. Lad saucen koge roligt til den tykner let. Fjern stilken på havesyren og riv bladene i mindre stykker. De skal ikke skæres med en kniv. Kom syren i saucen og skru helt ned for blusset, således at saucen kun holdes varm. Smag den til med salt og peber. 

Varm en tefalpande op, der kan rumme lakseskiverne. Læg lakseskiverne på panden uden fedtstof af nogen art. De skal kun have ganske kort, måske 40-50 sekunder på den ene side. Vend dem og lad dem få 15-20 sekunder på den anden side. Krydr let med salt og peber. Fordel saucen havesyren på tallerkenerne og læg en skive laks på hver tallerken.

Server øjeblikkelig!