Hjemmelavet escalope fra Normandiet (©DR)

Escalope fra Normandiet

Prøv en dejlig, smagfuld ret som James Price laver i prgrammet "Price og Blomsterberg". Retten er inspireret af det franske køkken, nærmere betegnet normanniske køkken - hvilket navnet også antyder.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 4 stk. kalve-escaloper á 150 g
  • 2-3 spsk. smør
  • 0,25 l creme fraiche 38%
  • 0,75 dl calvados
  • 1 dl tør fransk cider
  • 3-4 spsk. kraftig kalvefond
  • 2-3 stk. smukke, faste madæbler
  • 300 g små champignoner
  • 1 håndfuld Karl Johan svampe
    (kan udelades)
  • 1 smule mel
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber

Fremgangsmåde

  1. Skræl æblerne, udkern dem og skær dem i tykke skiver. Drys dem med lidt sukker og steg dem i halvdelen af smørret på panden sammen med en rosmarinkvist til de er omtrent møre, men lad dem ikke koge ud. Sæt dem til side. Rens champignon og evt. Karl Johan svampe og skær de største eksemplarer i halve eller kvarte. Rist dem på en pande i lidt smør og krydr dem grundigt med salt og peber. 
  2. Så krydres escaloperne med salt og peber hvorpå de pudres let med mel. Varm resten af smørret på en frisk pande og steg escaloperne ved god varme 2-3 min. på hver side til de er gyldne. Hæld calvados over og flambér. Ryst panden undervejs. Når flammerne er ved at dø ud tilsættes creme fraiche og kalvefond. 
  3. Tag escaloperne af panden og hold dem varme. Kog sovsen ind over kraftig varme et øjeblik, tilsæt æblerne og den saft de evt. har afgivet og varm det hele igennem. Hæld sovsen over escaloperne, garnér med æblerne og servér øjeblikkeligt.

Opskriften findes i samlingen

Hovedretter til nytårsaften