(©DR)

Eton Mess - nem sommerdessert med jordbær og marengs

Eton Mess er en klassisk engelsk sommerdessert, som brødrene Price lavede på deres rundrejse i Storbritannien. Som navnet antyder er den lidt af et 'mess', men det bliver smagen ikke ringere af.

Tilberedningstid: 1 time, 20 min. Antal portioner: 6 pers.

Ingredienser

Marengs

  • 175 g sukker
  • 3 stk. æggehvider
  • 1 stk. vaniljestang
  • et nip salt

Fyld

  • 500 g friske, modne jordbær
  • 1/2 l piskefløde
  • 2 spsk. flormelis
  • 1 tsk. vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Pisk æggehviderne med et nip salt, indtil de skummer. 
  2. Pisk videre, mens sukkeret tilsættes lidt efter lidt. Når hviderne er stiftpiskede, spredes massen ud på bagepapir på en bageplade, som sættes i ovnen ved 110 grader. 
  3. Lad marengsen bage i en times tid. Tag den ud og lad den køle af. 
  4. Rens jordbær og skær dem ud i kvarte eller halve, afhængig af størrelsen. 
  5. Pisk fløden til blødt flødeskum, som smages til med flormelis og vanillesukker. 
  6. Bræk marengsen op i mindre stykker og vend dem i flødeskummet. Vend ligeledes bærrene i massen, men gem eventuelt lidt jordbær til pynt.
  7. Kom desserten i portionsglas, og pynt med jordbær efter ønske. Server inden marengsen bliver blød.