Eventyrkage med jordbærgelé og mousse
Smuk kage med inspiration fra eventyret om Tommelise
Tilberedningstid:
4 timer
Antal portioner:
10 pers.
Kok og program
Ingredienser
Lagkagebunde - åkandeblad
- 6 stk. æg
- 240 g sukker
- 1,5 spsk. citronsaft
- 1 stang vanilje
- 180 g mel
- 1,5 knivspids salt
- 1,5 tsk. bagepulver
- 1 smule grøn pastafarve
Jordbærgelé
- 600 g jordbær
- 100 g sukker
- 1 smule citronsaft
- 10 stk. peberkorn
- 6 blade husblas
Jordbærmousse
- 4 blade husblas
- 300 g jordbær
- 110 g sukker
- 1 stang vanilje
- 1 sjat citronsaft
- 1 spsk. rosenvand
- 10 stk. peberkorn
- 1,3 dl creme fraiche 18%
- 2,5 dl fløde
Valnødde/pistaciebunde
- 2 stk. æg
- 85 g sukker
- 30 g valnødder
- 30 g pistacienødder
- 2 spsk. mel
- 0,5 tsk. bagepulver
- 1 knivspids salt
Grapefrugtmousse
- 5 blade husblas
- 3 dl grapefrugtmousse
- 0,5 dl hyldeblomstsaft
- 1 stk. grape (skallen)
- 75 g past. æggehvider
- 6 spsk. sukker
- 3 dl fløde
Fondant
- 30 stk. skumfiduser
- 2 spsk. rapsolie
- 2 spsk. citronsaft
- 650 g flormelis
Smørcreme
- 250 g smør
- 1 dl vand
- 200 g sukker
- 1 stk. past. æggeblomme
- 1 smule pastafarve gul
Fremgangsmåde
Lav lagkagebunde
- Pisk æg, sukker, vanilje og citronsaft lyst og luftigt og tilsæt grøn frugtfarve.
- Vend forsigtigt mel, salt og bagepulver i dejen og kom dejen op i en smurt form – jeg brugte en bageplade, da jeg skulle lave en åkande – og bag ved 200 grader i ca. 10-20 min.
- Køl af og vendt med at udstikke bunden (ca. 20 cm i diameter)
Lav jordbærgelé
- Udblød husblas indtil brug.
- Jordbær, sukker og citronsaft koges i ca. 10-15 min.
- Sigt massen igennem en si, du skal kun bruge saften.
- Kom husblas i jordbærsaften og stil på køl lidt tid.
- Kom jordbærgeléen oven på lagkagebunden og stil på køl til det har sat sig.
Lav jordbærmousse
- Udblød husblas indtil brug.
- Jordbær, sukker, citronskal og saft, vanilje og peberkorn koges i ca. 10 min.
- Sigt massen, så du kun har saften tilbage.
- Udblød husblassen heri, og lad den køl lidt.
- Når den er let afkølet tilsættes først cremefraiche og til sidst vendes flødeskummet forsigtigt i.
- Hæld moussen på kagen - over jordbærgeléen og tilbage på køl.
Valnødde/pistacie –bunde:
- Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
- Hak valnødderne fint og bland det med mel og bagepulver.
- Vend disse to ting forsigtigt sammen.
- Bag i en form som har samme diameter, som den form du støber kagen i, ved 175 grader i 15-25 min.
- Køl bunden af og kom den i bunden af kagen.
Lav grapefrugtmousse
- Udblød husblas i vand indtil brug.
- Lun grapefrugtsaften, skal og hyldeblomst og lad det koge lidt ind. Sigt massen, så du ikke får skallerne med. Kom husblassen i den lune saft, og lad det køle lidt.
- Pisk æggehviderne let og tilsæt sukkeret og pisk til marengs.
- Pisk fløden til let flødeskum.
- Grapefrugtsaften vendes forsigtig over flere omgange med marengsen, og bagefter vendes massen med flødeskum. Kom moussen på kagen og på køl igen.
Fondant:
- Smelt skumfiduserne, olie og citronsaft over et vandbad.
- Når den er homogen og smeltet sammen tilsættes flormelissen.
- Når du ikke kan rører mere med en ske, hæles det ud på bordet og du ælder nu fondanten glat og smidig.
- Kom den færdige fondant i en pose – tæt lukket og på køl i ca. 15-30 min.
Lav smørcreme:
- Vand og sukker koges ind – til sukkeret er smeltet. Kom det på køl, til det er stuetemperatur.
- Pisk smørret til en hvid og luftig masse- tager ca. 10 min. Pisk sukkerlagen ned i smørret og æggeblommen. Tilsæt pastafarve og smørcremen er klar.