Smuk og feminin lagkage med pistaciebunde og grapefrugtmousse. (©DR)

Eventyrkage med jordbærgelé og mousse

Smuk kage med inspiration fra eventyret om Tommelise

Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Lagkagebunde - åkandeblad

  • 6 stk. æg
  • 240 g sukker
  • 1,5 spsk. citronsaft
  • 1 stang vanilje
  • 180 g mel
  • 1,5 knivspids salt
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 1 smule grøn pastafarve

Jordbærgelé

  • 600 g jordbær
  • 100 g sukker
  • 1 smule citronsaft
  • 10 stk. peberkorn
  • 6 blade husblas

Jordbærmousse

  • 4 blade husblas
  • 300 g jordbær
  • 110 g sukker
  • 1 stang vanilje
  • 1 sjat citronsaft
  • 1 spsk. rosenvand
  • 10 stk. peberkorn
  • 1,3 dl creme fraiche 18%
  • 2,5 dl fløde

Valnødde/pistaciebunde

  • 2 stk. æg
  • 85 g sukker
  • 30 g valnødder
  • 30 g pistacienødder
  • 2 spsk. mel
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 1 knivspids salt

Grapefrugtmousse

  • 5 blade husblas
  • 3 dl grapefrugtmousse
  • 0,5 dl hyldeblomstsaft
  • 1 stk. grape (skallen)
  • 75 g past. æggehvider
  • 6 spsk. sukker
  • 3 dl fløde

Fondant

  • 30 stk. skumfiduser
  • 2 spsk. rapsolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • 650 g flormelis

Smørcreme

  • 250 g smør
  • 1 dl vand
  • 200 g sukker
  • 1 stk. past. æggeblomme
  • 1 smule pastafarve gul

Fremgangsmåde

Lav lagkagebunde

  1. Pisk æg, sukker, vanilje og citronsaft lyst og luftigt og tilsæt grøn frugtfarve. 
  2. Vend forsigtigt mel, salt og bagepulver i dejen og kom dejen op i en smurt form – jeg brugte en bageplade, da jeg skulle lave en åkande – og bag ved 200 grader i ca. 10-20 min. 
  3. Køl af og vendt med at udstikke bunden (ca. 20 cm i diameter) 

Lav jordbærgelé

  1. Udblød husblas indtil brug. 
  2. Jordbær, sukker og citronsaft koges i ca. 10-15 min. 
  3. Sigt massen igennem en si, du skal kun bruge saften. 
  4. Kom husblas i jordbærsaften og stil på køl lidt tid. 
  5. Kom jordbærgeléen oven på lagkagebunden og stil på køl til det har sat sig. 

Lav jordbærmousse

  1. Udblød husblas indtil brug. 
  2. Jordbær, sukker, citronskal og saft, vanilje og peberkorn koges i ca. 10 min. 
  3. Sigt massen, så du kun har saften tilbage. 
  4. Udblød husblassen heri, og lad den køl lidt. 
  5. Når den er let afkølet tilsættes først cremefraiche og til sidst vendes flødeskummet forsigtigt i. 
  6. Hæld moussen på kagen - over jordbærgeléen og tilbage på køl. 

Valnødde/pistacie –bunde:

  1. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. 
  2. Hak valnødderne fint og bland det med mel og bagepulver.
  3. Vend disse to ting forsigtigt sammen. 
  4. Bag i en form som har samme diameter, som den form du støber kagen i, ved 175 grader i 15-25 min. 
  5. Køl bunden af og kom den i bunden af kagen. 

Lav grapefrugtmousse

  1. Udblød husblas i vand indtil brug. 
  2. Lun grapefrugtsaften, skal og hyldeblomst og lad det koge lidt ind. Sigt massen, så du ikke får skallerne med. Kom husblassen i den lune saft, og lad det køle lidt. 
  3. Pisk æggehviderne let og tilsæt sukkeret og pisk til marengs. 
  4. Pisk fløden til let flødeskum. 
  5. Grapefrugtsaften vendes forsigtig over flere omgange med marengsen, og bagefter vendes massen med flødeskum. Kom moussen på kagen og på køl igen. 

Fondant:

  1. Smelt skumfiduserne, olie og citronsaft over et vandbad. 
  2. Når den er homogen og smeltet sammen tilsættes flormelissen. 
  3. Når du ikke kan rører mere med en ske, hæles det ud på bordet og du ælder nu fondanten glat og smidig. 
  4. Kom den færdige fondant i en pose – tæt lukket og på køl i ca. 15-30 min. 

Lav smørcreme:

  1. Vand og sukker koges ind – til sukkeret er smeltet. Kom det på køl, til det er stuetemperatur. 
  2. Pisk smørret til en hvid og luftig masse- tager ca. 10 min. Pisk sukkerlagen ned i smørret og æggeblommen. Tilsæt pastafarve og smørcremen er klar.