Konen i muddergrøften er historien bag denne kage, som er stopfyldt med fyldig chokolade. (©DR)

Eventyrkage med masser af chokolade

Mudder-chokoladekage, hvor man måske kan finde konen i muddergrøften.

Tilberedningstid: 4 timer Antal portioner: 10 pers.

Kok og program

Ingredienser

Chokoladebunde med hasselnødder

  • 75 g rørsukker
  • 50 g muscovadosukker
  • 4 stk. æg
  • 75 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 25 g kakao
  • 40 g smør
  • 1 stang god vanilje
  • 0,5 tsk. vaniljepulver
  • 75 g hasselnødder
  • 1 knivspids salt

Chokoladecreme

  • 4 dl fløde
  • 120 g mørk chokolade
  • 3,5 blade husblas

Marcipanhindbær

  • 50 g marcipan
  • 25 g pastacienødder
  • 1 smule vand
  • 1 smule grøn farve
  • 375 g friske hindbær

Fondant til fisk

  • 1 spsk. olie
  • 2 spsk. citronsaft
  • 17 stk. skumfiduser
  • 380 g flormelis

Rice crispy fiskeklister

  • 85 g skumfiduser
  • 2 spsk. smør
  • 6 dl rice crispy

Mascarpone/hindbærcreme

  • 5 blade husblas
  • 55 g flormelis
  • 1 stk. lime (skal)
  • 250 g mascarpone
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 stang vanilje
  • 5 g tørret sukkertang
  • 1,5 dl fløde
  • 1,5 stk. past. æggehvide
  • 500 g hindbær

Smørcreme

  • 250 g smør
  • 1 dl vand
  • 200 g sukker
  • 1 stk. past. æggeblomme

Italiensk marengs

  • 100 g æggehvide
  • 200 g sukker
  • 0,5 dl vand
  • 1 smule salt og limesaft

Fremgangsmåde

Lav chokoladebunde

  1. Æg og sukker piskes hvidt. De tørre dele blandes, sigtes og vendes i, sammen med det smeltede smør. 
  2. Hakket hasselnødder vendes i. 
  3. Bages i springform ved 180 grader i 25 minutter. Køles og deles i to. 

Lav chokoladecreme

  1. Husblas lægges i blød i koldt vand. 
  2. Fløden varmes til 80 grader. 
  3. Chokoladen hakkes og fløden hældes over chokoladen til den er jævn. 
  4. Husblas smeltes direkte i cremen. På køl. 

Marcipanhindbær

  1. Det hele blendes i minihakker og sprøjtes i hindbærrene. 

Fondant til fisk

  1. Skumfiduser smeltes over vandbad med citronsaft og olie. 2/3 flormelis røres i, resten æltes på bordet. Pakkes i pose og kort på køl. Det indfarves som ønsket. Udrulning på bagemåtte med maizena som mel. 

Rice crispy fiskeklister 

  1. Smør smeltes sammen med skumfiduser. 
  2. Tag gryden af varmen og hæld med hurtig hånd rice crispy i. Det bliver noget værre klister-tråde-stads, men godt.
  3. Lad det køle let på bordet inden du arbejder med fiskeformen. 
  4. Put olie på hænderne så er det nemmere. Så på køl. 

Lav mascarpone/hindbærcreme

  1. Husblas sættes i blød i koldt vand. 
  2. Hindbær koges op og stilles væk. 
  3. Pisk de øvrige ingredienser godt sammen på nær æggehvide og fløde. 
  4.  Æggehvide piskes stiv og fløden piskes cremet. 
  5. Husblas smeltes direkte i hindbærrene, og røres i cremen. Fløde og æggehvide vendes i. 
  6. Smag til med limesaft og blommesaft. 

Sammenlægning/støbning

  1. Bundene dryppes med blommesaft. Hindbærrene lægges i et sirligt mønster. Cremen hældes over og top lægges på. Stilles på køl til den har sat sig. 

Smørcreme

  1. Vand og sukker smeltes sammen. 
  2. Pisk smørret og tilsæt den helt afkølede sukker og æggeblomme. 
  3. Pisk godt og tilsæt lidt limesaft og salt. 
  4. Indfarves i havfarve. 

Lav italiensk marengs:

  1. Sukker og vand smeltes. 
  2. Hviderne piskes og en varm sukkerlage hældes direkte i æggene mens der piskes kraftigt. 
  3. Tilsæt lidt lime og salt. Indfarves i svag blå og halv hvid. 

Pyntning:

  1. Fondant lægges på flynderen og kronen påsættes. 
  2. Halvdelen af kagen smøres op med smørcremen. Den anden halvdel smøres op med chokolade cremen, der er pisket sammen til en luftig masse, stop med at piske inden den klumper. Nu skal der laves bølger og mudderhul.