Du kan enten vælge at fylde chilierne inden de skal serveres, eller lade gæsterne fylde dem selv. (©DR)

Fabians fyldte chilier i valnøddesovs

Lækker aftensmad, eller en varm frokost. En ret der ser ud som om, den kommer direkte fra det mexicanske køkken.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 6 stk. poblano chilies, uden kerner, og uden skind

Fyld til chilierne

  • 45 g smør
  • 125 ml olivenolie
  • 1 stk. løg
    (hakket)
  • 3 fed hvidløg
    (hakket)
  • 300 g hakket svindekød
  • 300 g hakket oksekød
  • 7 stk. tomater
    (seedet og hakket)
  • 1 kop rosiner
  • 3 stk. ferskner
    (skrællet og skåret i tern)
  • 1 stk. æble
    (skrællet og skåret i tern)
  • 100 g citron
    (skåret i tern)
  • 100 g pinjekerner
  • 1 stk. pære
    (skrællet og skåret i tern)
  • 0,5 tsk. stødt kanel
  • 0,5 tsk. stødt nellike
  • 0,5 tsk. muskatnød
  • 0,5 tsk. oregano
  • 0,5 tsk. timian
  • 0,5 tsk. stødt peber
  • 3 spsk. kyllingbouillon, pulver
  • 125 ml tør sherry
  • 125 ml hvidvin

Fremgangsmåde

  1. Varm en gryde med smør og olie, og sauter efterfølgende løg og hvidløg. Tilsæt kødet og brun det, inden tomater, rosiner, ferskner, æbler, citron, pinjekerner og pære tilsættes. Det er også muligt at tilsætte andet frugt, så længe det bidrager med sødme.
  2. Lad gryden passe sig selv, mens indgredienserne koger i cirka 10 min. til al frugten er blevet blød. Herefter tilføjes kanel, nellike og alle de andre ingredienser. Til sidst tilføjes sherry og vin. Det hele skal nu koge, indtil væsken er fordampet.
  3. Rist poblano chilierne på alle siderne en pande eller direkte på gasblus (direkte på blus er at foretrække), indtil skindet er brændt mørkt. De kommer til at se helt brændte og ubrugelige ud, men det er de ikke. Sæt dem til at dampe i en plastpose eller en skål med film over i cirka fem minutter.
  4. Herefter er skindet blevet blødt. Fjern omhyggeligt det brændte skind, og lav efterfølgende et langt snit langs chilien med en skarp kniv. Fjern frø og så meget af kernehuset som muligt uden at ødelægge hullet for meget. Fyld chilierne med kødfyldet.
  5. Server chilierne så åbningen med snittet ligger ned mod hver tallerken, så chilierne fremstår intakte. I programmet serveres de fyldte chilier med en valnøddesovs. Den finder du opskriften på her