Faggots giver måske nogle andre tanker i dit hoved, men det er sådan set bare denne skønne og klassiske ret. (©DR)

Faggots

Faggots er en slags engelske frikadeller. De indeholder lever, men det skal man ikke lade sig skræmme af. Farsen er temmelig løs i det, derfor holdes den sammen af svinenet. Hvis det bliver for svært at skaffe, kan man vikle dem i lidt bacon i stedet for.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Faggots - engelske frikadeller

  • 150 g nakkesteg
  • 150 g svinelever
  • 200 g svinebryst
  • 100 g bacon i små stykker
  • 120 g revet, hvidt brød
  • 1 løg
    (finthakket)
  • 1 æg
  • 1/2 tsk. muskat
  • 1 tsk. allehånde
  • 1 spsk. finthakket persille
  • 3-4 blade finthakket salvie
  • Lidt salt og peber efter smag
  • Et svinenet eller bacon i tynde skiver

Onion gravy - løgsovs

  • 3-4 store løg
  • 2-3 spsk. neutral olie
  • 1 spsk. smør
  • 2-3 spsk. sherryvinaigre
  • 3-4 dl oksebouillon
  • Lidt mel
  • Et salt og peber efter smag og evt. lidt rørsukker

Fremgangsmåde

Faggots - engelske frikadeller

Alt kødet køres igennem kødhakkeren på den grove skive. Rør det hakkede kød med de øvrige ingredienser. Steg evt. en lille prøvedelle for at se at krydringen er passende.

Form 8 store “frikadeller” med våde hænder og pak dem ind i svinenet. Hvis ikke svinenet kan skaffes, kan man også vikle 2-3 skiver bacon omkring dem.

Læg faggots i et ildfast fad og sæt dem i en 180 grader var ovn i 50-60 minutter.

Server dem med onion gravy, kartoffelmos og dampede ærter.

Onion gravy

Løgene skæres i tynde ringe og kommes i en gryde sammen med smør og et par spsk olie over svag varme. Så snart løgene begynder at falde sammen, kommes låg på, og løgene simrer i 10-15 minutter til de er helt møre. Så tages låget af og varmen sættes lidt op så løgene bruner. Drys en anelse mel over dem og rør jævnligt i gryden. Når de har taget farve og melet er bagt af kommes sherryvinaigre på og koges helt væk. Derpå spædes med oksebouillon og så skal sovsen simre ganske stille i 10 minutters tid. Smag til med salt og peber og evt. lidt rørsukker.