Tidsforbrug: 40 min. Mængde: 10 pers. Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- •
400 g tørre kikærter
- •
1 stk. bundt persille
- •
1 stk. helt hvidløg
- •
75 g tahini
- •
1 tsk. bagepulver
- •
1 stk. løg
- •
1 tsk. hele korianderfrø
- •
1 tsk. hel spidskommen
- •
0,5 stk. citron (saft heraf)
- •
1 spsk. salt
- •
1 l olie til stegning (eks. rapsolie)
Fremgangsmåde
Kikærterne skylles grundigt og sættes i blød natten over i rigeligt vand. Næste dag hældes vandet fra, og der tjekkes grundigt for småsten.
Kikærter, persille og løg køres gennem kødhakkeren, eller i foodprocessor og blandes grundigt med resten af sagerne.
Form til små flade deller på ca. 25 g. Klem dem grundigt sammen i håndfladen. Steg i meget varm olie ved ret høj varme, til falaflerne er godt gennemstegt.
Spis med Tzatziki, salat og brød, eller som fyld i pita med salat og tahinsauce. Det er en stor portion, men de rå falafler kan fryses.