Hos Nordisk Falafel serverer de falafler med hummus, aubergine og salat med flere slags kål. (Foto: Mikael Ladegaard Laursen ©DR)

Falafel - opskrift fra Nordisk Falafel

Nordisk Falafel fra Østerbro i København er i 2018 inviteret til at dyste i verdensmesterskaberne i falafel i Malmö i Sverige. Her får du indehaveren, Yusef Houjis, opskrift. Hos Nordisk Falafel bruger de en avanceret kødhakker til at kværne og blande dejen, men en blender kan også fungere ifølge Yusef.

Husk at sætte de tørre kikærter i blød 8 timer inden du skal lave retten.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Falafel

  • 400 g tørrede kikærter
  • 50 g hvidløg
  • 100 g løg
  • 100 g persille
  • 150 ml vand
  • Krydderiblanding
  • Salt

Fremgangsmåde

  1. Sæt kikærterne i blød i cirka 8 timer i tempereret vand. Hvis du bruger koldt vand, skal de ligge i 12 timer. 
  2. Kværn kikærterne med persille, hvidløg og løg i en kødhakker. En blender kan også bruges. 
  3. Rør vand og dej sammen
  4. Tilsæt krydderiblanding og smag til med salt. 
  5. Form kugler af dejen lidt større end en bordtennisbold og steg dem i en gryde med varm olie. olien skal kunne dække falaflerne. Raps- eller solsikkeolie anbefales. 

Opskriften giver cirka 36 falafler.