Tidsmængde: 35 min Mængde: 4 pers. Sværhedsgrad: Nem
Ingredienser
- •
300 g kikærter
- •
1 tsk. bagepulver
- •
1,5 tsk. salt
- •
2-3 tsk. Blandede stødte krydderier (fx spidskommen eller koriander)
- •
1 stort løg
- •
1 citron
- •
1-2 tsk. sumak
- •
2-3 fed hvidløg
- •
1 bundt friske koriander
- •
1/2 dl koldpresset olivenolie
Fremgangsmåde
Sæt kikærterne i blød i koldt vand natten over. Næste dag kasseres iblødsætningsvandet, og kikærterne skylles godt. Kør dem derefter igennem en kødhakkemaskine eller kom dem i foodprocessoren.
Rør de finthakkede kikærter med bagepulver, salt og krydderier. Tilsæt et meget finthakket løg samt revet skal og saft fra en citron.
Rør sumak i sammen med friskpresset hvidløg og hakkede koriander. Når farsen er lind og ensartet, kommer du olie på en pande og former fine, runde falafler med en ske.
Steg dem i den varme olie til de er gyldne og sprøde på alle sider.
Servér dem med en lækker salat, i en pita, med humus eller andet godt.