Falafler

Falafler er nogle af de bedste små gyldne proteinbomber man kan spise. De er nemme at lave og smager skønt både kolde og varme, til frokost og aftensmad, og så er de super gode i madpakken. Kikærterne skal sættes i blød natten over.

Falafler smager himmelsk og er fyldt med proteiner. (© DR)

Tidsmængde: 35 min Mængde: 4 pers. Sværhedsgrad: Nem

Ingredienser

  • 300 g kikærter

  • 1 tsk. bagepulver

  • 1,5 tsk. salt

  • 2-3 tsk. Blandede stødte krydderier (fx spidskommen eller koriander)

  • 1 stort løg

  • 1 citron

  • 1-2 tsk. sumak

  • 2-3 fed hvidløg

  • 1 bundt friske koriander

  • 1/2 dl koldpresset olivenolie

Fremgangsmåde

Sæt kikærterne i blød i koldt vand natten over. Næste dag kasseres iblødsætningsvandet, og kikærterne skylles godt. Kør dem derefter igennem en kødhakkemaskine eller kom dem i foodprocessoren.

Rør de finthakkede kikærter med bagepulver, salt og krydderier. Tilsæt et meget finthakket løg samt revet skal og saft fra en citron.

Rør sumak i sammen med friskpresset hvidløg og hakkede koriander. Når farsen er lind og ensartet, kommer du olie på en pande og former fine, runde falafler med en ske.

Steg dem i den varme olie til de er gyldne og sprøde på alle sider.

Servér dem med en lækker salat, i en pita, med humus eller andet godt.