Falsterske nonner med flormelis (©DR)

Falsterske nonner

I programmet 'Spise med Price - Egnsretter' er James og Adam kommet til Falster, hvor de sammen med Anne-Grethe laver en omgang såkaldte 'Falsterske nonner'. Desserten minder om en slags sprødstegte æbleskiver, som friteres i svinefedt.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 8 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 50 g smør
  • 1,5 dl mælk
  • 50 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • 400 g hvedemel
  • 2 pakker svinefedt
  • 4 stk. æg

Fremgangsmåde

  1. Smelt smørret og kom det i en skål sammen med mælken. Opløs gæren heri. Bland melet med sukker og salt og bland det i. Tilsæt derpå æggene et af gangen mens der røres til dejen er ensartet. Dette kan med fordel gøres i en røremaskine eller med en elpisker. Stil dejen til hævning et lunt sted i en times tid. Den hæver meget op, så brug en stor skål!

  2. Varm fedtet op i en gryde - det skal være omkring 170 grader varmt. Afsæt spiseskefulde af dejen i det kogende fedt og lad dem blive ens brune over det hele.

  3. Kagerne svulmer op og antager mange forskellige former. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir, drys dem med florsukker og nyd dem lune med syltetøj. 

TIP: De falsterske nonner kan godt lunes op i ovnen dagen efter.