Mørt og saftigt oksemørbrad i sprød butterdej - så bliver det ikke meget bedre. (©DR)

Familien Olsens Beef Wellington

Familien Olsens finalehovedret som de lavede i Maddysten. En klassisk engelsk Beef Wellington, pakket ind i parmaskinke, svampe og sprød butterdej. Server med grøntsager til og du har en flot og velsmagende hovedret til en gæstemiddag.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 oksemørbrad af 500-700 g
  • 1 kg blandede svampe
  • ca. 100 g parmaskinke i skiver
  • dijonsennep efter smag
  • 3-4 æggehvider
  • 1 rulle butterdej
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Afpuds mørbraden grundigt for sener og krydr den grundigt med salt og peber.
  2. Varm en pande op med høj varme og brun mørbraden af på alle sider. Tag mørbraden af panden.
  3. Smør mørbraden godt ind i dijonsennep og læg til side. 
  4. Hak svampene fint i en minihakker, og steg dem herefter på en tør pande, indtil svampene har smidt alt sin væske og bliver til en slags svampepasta.
  5. Læg et stort stykke film på bordet. Fordel parmaskinken på filmen med et par centimeters overlap. Fordel svampepastaen ovenpå parmaskinken.
  6. Læg mørbraden midt på svampepastaen og rul nu mørbraden stramt sammen. Læg mørbraden til hvile i køleskab minimum  1. time (kan evt. laves dagen før).
  7. Rul butterdejen ud på bordet sammen med lidt hvedemel. Fjern filmen fra mørbraden og læg den midt på dejen.
  8. Pensl kanterne med sammenpiskede æggeblommer og luk dejen om mørbraden. Skær overflødigt dej væk.
  9. Pensl nu resten af dejen med æggeblommer (dog ikke bunden). Rids forsigtigt toppen med en kniv og drys evt. med lidt salt.
  10. Kom i ovnen ved 180 grader og sæt et stegetermometer i stegen. Wellingtonen er færdig når termometeret viser ca. 52 grader. 
  11. Tag stagen ud og lad den hvile i 20 minutter inden servering. Skær stegen ud i tykke skiver med en skarp brødkniv med takker. Velbekomme!

Opskriften findes i samlingen

Maddysten