En sprød lille vagtelægsnack med krydret mayo. (©DR)

Familien Olsens friterede vagtelæg

Familien Olsens små og sprøde friterede vagtelæg vandt udfordringen om at lave den bedste snack i Maddysten. Vagtelæggene serveres med en krydret mayo med sprød bacon og leder tankerne hen på en klassisk omgang eggs’ n bacon. Få deres opskrift lige her.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 100 g æggeblomme
  • 1 æggeblomme
  • 3 dl solsikkeolie
  • 1 tsk. sennep
  • 2 spsk. citronsaft
  • 24 stk. vagtelæg
  • 2 dl hvedemel
  • 2 tsk. cayennepeber
  • 2 tsk. sennepspulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 4 æg
  • 1 pose pankorasp
  • 1-3 l fritureolie
  • rigeligt isterninger
  • 3 dl lagereddike

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave en mayonnaise: rør æggeblomme, citronsaft og sennep sammen. 
  2. Tilsæt solsikkeolien lidt efter lidt, under piskning, indtil at mayo’en har den rette konsistens. Husk at sikre dig, at dine ingredienser har den samme temperatur fra start - ellers skiller mayo’en. 
  3. Steg dit bacon helt sprødt på en pande, og lad det køle af på fedtsugende papir. Knus det, tilsæt tilmayo’en og stil det på køl.
  4. Sæt vand over at koge i en stor gryde. Læg forsigtigt dine vagtelæg ned i gryden og lad dem koge 2½ minut, hvor efter du hurtigt lægger dem over i en skål med vand, isterninger og eddike.
  5. Bland herefter mel, cayennepeber, sennepspulver, bagepulver, salt og peber i en skål.
  6. Pil dine vagtelæg, eddiken gør det nemmere, men det er bestemt en tidskrævende og udfordrende proces.
  7. Pisk herefter dine æg i en skål og kom din pankorasp i en anden skål.
  8. Foran dig har du nu 3 skåle: 1 med melblanding, 1 med pankorasp og 1 med sammenpiskede æg.
  9. Vend dine pillede vagtelæg i først melblandingen, så æggemassen og til sidst pankoraspen. Gentag processen, men kun med æggemassen og pankoraspen. Læg dine vagtelæg klar.
  10. Når din friture olie er 190 grader smider du dine vagtelæg  (af flere omgange) ned i frituren indtil de er gyldne.
  11. Server med din mayo til.

Opskriften findes i samlingen

Maddysten