Familien Olsens friterede vagtelæg
Familien Olsens små og sprøde friterede vagtelæg vandt udfordringen om at lave den bedste snack i Maddysten. Vagtelæggene serveres med en krydret mayo med sprød bacon og leder tankerne hen på en klassisk omgang eggs’ n bacon. Få deres opskrift lige her.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 100 g æggeblomme
- 1 æggeblomme
- 3 dl solsikkeolie
- 1 tsk. sennep
- 2 spsk. citronsaft
- 24 stk. vagtelæg
- 2 dl hvedemel
- 2 tsk. cayennepeber
- 2 tsk. sennepspulver
- 1 tsk. bagepulver
- 4 æg
- 1 pose pankorasp
- 1-3 l fritureolie
- rigeligt isterninger
- 3 dl lagereddike
Fremgangsmåde
- Start med at lave en mayonnaise: rør æggeblomme, citronsaft og sennep sammen.
- Tilsæt solsikkeolien lidt efter lidt, under piskning, indtil at mayo’en har den rette konsistens. Husk at sikre dig, at dine ingredienser har den samme temperatur fra start - ellers skiller mayo’en.
- Steg dit bacon helt sprødt på en pande, og lad det køle af på fedtsugende papir. Knus det, tilsæt tilmayo’en og stil det på køl.
- Sæt vand over at koge i en stor gryde. Læg forsigtigt dine vagtelæg ned i gryden og lad dem koge 2½ minut, hvor efter du hurtigt lægger dem over i en skål med vand, isterninger og eddike.
- Bland herefter mel, cayennepeber, sennepspulver, bagepulver, salt og peber i en skål.
- Pil dine vagtelæg, eddiken gør det nemmere, men det er bestemt en tidskrævende og udfordrende proces.
- Pisk herefter dine æg i en skål og kom din pankorasp i en anden skål.
- Foran dig har du nu 3 skåle: 1 med melblanding, 1 med pankorasp og 1 med sammenpiskede æg.
- Vend dine pillede vagtelæg i først melblandingen, så æggemassen og til sidst pankoraspen. Gentag processen, men kun med æggemassen og pankoraspen. Læg dine vagtelæg klar.
- Når din friture olie er 190 grader smider du dine vagtelæg (af flere omgange) ned i frituren indtil de er gyldne.
- Server med din mayo til.