En fantastisk og smagfuld vegatarmiddag fra mellemøsten. (©DR)

Familien Roxys vegatarmiddag

Mangler du inspiration til en smagfuld og spændende vegetarisk middag? Få familien Roxys opskrift på en mættende og lækker grøn middag med friterede squash, linsesuppe, stegte blomkål og kartofler og hjemmelavede roti-brød. Lad duften sprede sig i hele huset og forkæl familie og venner med en god middag med smag af mellemøsten.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Friterede squash

  • 3 squash
  • 200 g kikærtemel
  • 1/2 tsk. chili
  • 1 tsk. garam masala
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. salt
  • 1 dl vand
  • rigeligt smagsneutral olie til stegning

Stegt blomkål og kartoffel

  • 1 lille blomkål
  • 5 kartofler
  • 3 store tomater
  • 2 store løg
  • 8 fed hvidløg
  • 1-2 tsk. salt
  • 1 tsk. rød chili
  • 1 tsk. garam masala
  • 1 tsk. kardemomme
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 bundt frisk koriander
  • 3 store grydeskeer olivenolie

Linsesuppe

  • 250 g røde linser
  • 4 spsk. olivenolie
  • ca. 1 vand
  • 1 spsk. karry
  • 1 tsk. rød chili
  • 8 fed hvidløg
  • 3 store tomater
  • 1 tsk. garam masala
  • 1 bundt frisk koriander
  • salt efter smag

Roti

  • 300 g chapatti atta
    (mel)
  • ca. 1 dl vand
  • ca. 250 g smør til stegning

Fremgangsmåde

Friterede squash

  1. Kikærtemel blandes med pulveriseret rød chili, salt, karry og garam masala.
  2. Squash skæres i tynde skiver.
  3. Tag halvdelen af melblandingen og tilsæt 1 dl. vand.
  4. Tag squashskiverne og blandt dem først i det våde mel, og derefter i den tørre melblanding.
  5. Friter skiverne i en pande med stegeolie indtil de bliver lysebrune.
  6. Spises med dressing og drysset med salt.

Stegt blomkål og kartoffel

  1. Oliven varmes op i en stor pande og hakket løg og hvidløg steges af til lysebrut. 
  2. Tilsæt rød chili, salt og hakkede tomater og lad det simre i ca. 10 minutter. Kom lidt vand på så det ikke brænder på. 
  3. Blomkål og små kartofler i skiver tilsættes, evt. med lidt mere vand, og koger i ca. 12 minutter. 
  4. Spidskommen og kardemomme tilsættes og retten koger i 10 minutter.
  5. Hakket koriander og garam masala tilsættes og koger i yderligere 10 minutter inden servering. Smag til. 

Linsesuppe

  1. Kom vandet i en gryde og kog op.
  2. Skyl linserne i en sigte og kom dem i gryden sammen med salt, rødt pulveriseret chili, karry og hakkede tomater og kog i 10 minutter.
  3. Varm olien i en lille gryde ved middel varme og tilsæt hvidløg og rør rundt til det bliver lysebrunt. 
  4. Kom FORSIGTIGT olien med hvidløg i den kogende gryde med linser. Kom koriander, garam masala og chiliflager i. Lade det koge i ca. 15 minutter.
  5. Tilsæt lidt frisk, hakket koriander i de sidste 5 minutter før servering.

Roti

  1. Bland mel og vand. Rør vandet ud i melet lidt af gangen, så klistrer det mindre. Juster evt. med mere eller mindre vand.
  2. Tag en lille kugle dej ad gange og kom lidt smør i. Læg en anden dej-kugle ovenpå, og læg smør i denne også. En tredje kugle ligges ovenpå og lukker overfladen.
  3. De tre små kugler, rulles forsigtigt ud på  et meldrysset bord med en kagerulle. Sørg for at kuglen vendes i rigeligt mel, så det ikke hænger fast i bordet.
  4. Rul til dejen er blevet til en tynd pandekage, ca. 3 millimeter. Gør på samme måde med resten af dejen.
  5. Varm en pande op, så den er meget varm .
  6. Læg én pandekage på ad gangen og varm den igennem til den bliver lysebrunt og gennembagt.
  7. Brug en gaffel til at trykke roti prata med. Vend og gentag tryk med gaflen til begge sider bliver stegt.
  8. Server de friskbagte roti til linsesuppen, de friterede squash og blomkål-kartoffelretten. Velbekomme.

Opskriften findes i samlingen

Maddysten