Kom lige det fyld på, som I allerbedst kan lide. (©DR)

Familiepizza

I programmet Spis og spar lavede kok Jesper Vollmer denne opskrift på pizzadej og en lækker hjemmelavet tomatsauce, som du kan bruge, når du skal lave hjemmelavet pizza. Kom lige det fyld på, som I bedst kan lide derhjemme, og lav jeres helt egen familiepizza.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Ingredienser

Pizzadej

  • 20 g gær
  • 6 dl vand
  • 1 tsk. honning
  • 2 tsk. salt
  • ½ dl olivenolie
  • ca. 1 kg hvedemel
    (tilsæt lidt af gangen, dejen skal være blød og smidig)
  • durummel til udrulning

Tomatsauce

  • 2 spsk. olie
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg
  • 2-3 kviste timian
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 1-2 spsk. sukker
  • salt og peber

Fyld

  • det du allerbedst kan lide

Fremgangsmåde

Pizzadej

  1. Pisk gæren ud i vandet sammen med honningen. Bland resten i, og ælt ca. 5 min. Gerne på en røremaskine.
  2. Lad dejen hæve tildækket i ca. 30-45 min.
  3. Del den i 8 små boller eller 2 store. Lad dem hæve 15 min. mere på køkkenbordet.
  4. Rul dejen ud på durummelet, og kom et tyndt lag sauce på helt ud til kanten.

Tomatsaucen

  1. Varm olien op i en gryde. Steg løg og hvidløg, til det har lidt gylden farve.
  2. Kom timian og tomater i, og kog lidt ind. Smag til med salt, peber og sukker.
  3. Saucen kan blendes eller holdes lidt grov. Det er en smagssag.

Fyld

  1. Er jo egentlig det I bedst kan li´. Men lov mig ikke at komme alt for meget på. Jeg selv foretrækker at bage pizzaen kun med tomatsaucen og brud af en god bøffelmozzarella. Når den så er bagt ved 250 - 280 grader i ca 10 min - afhængig af størrelsen, kommer jeg lidt tynde skiver af parmaskinke og evt. lidt frisk basilikum eller rucola. Velbekomme.