De farserede artiskokbunde er en flot og delikat forret. (©DR)

Farserede artiskokbunde

Hans Kongelige Højhed Prins Henrik inviterede i 2014 eksklusivt indenfor i slotskøkkenet på Fredensborg Slot, hvor han sammen med køkkenchef Jesper Vollmer planlagde og tilberedte regentparrets aftensmad. Her får du opskriften på farserede artiskokbunde med fisk, friske krydderurter og cognac. Retten kan serveres som en flot og velsmagende forret.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 artiskok pr. pers.
  • rest af fisk
  • daggammelt brød
  • lidt fløde eller mælk
  • friske krydderurter
  • 2 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • lidt god bacon i tern
  • friskrevet citronskal
  • salt og peber
  • evt. paprika og cognac
  • 2 æg
  • 1 glas hvidvin
  • lidt citronsaft
  • 1 spsk. smør
  • lidt revet gruyere eller anden ost

Fremgangsmåde

  1. Artiskokken koges i vand med salt og citronsaft til de er møre. Ca. 15-20 min. 
  2. Bladene plukkes af, så man står tilbage med artiskokhjertet gerne med form som en lille skål. 
  3. Til fiskekarsen er det svært at angive eksakte mængder, da der improviseres lidt undervejs. Kan man lide meget af én smag, kommer man lidt mere i af det. Kan man lide mindre af noget andet, kommes der mindre i af det. Men som udgangspunkt plukkes fisken i mindre stykker og vendes sammen med brødet, der er udblødt i lidt fløde og æg, så det er saftigt. 
  4. Steg skalotteløg, hvidløg og bacon på en pande, og vend det hele i farsen. Farsen smages til med urter, citronskal, krydderier og lidt cognac. 
  5. Farsen kommes i artiskokhjerterne og stilles i et lille ovnfast fad med 1 glas hvidvin og en spsk. smør. Drys toppen med lidt ost og kom fadet ovnen i ca. 15 min. ved 170 grader. 
  6. Servér de farserede artiskokhjerter med lagen fra fadet og lidt friske krydderurter.