Farserede grøntsager med sauce nage (©DR)

Farserede grøntsager med sauce nage

Prøv James Prices dejlige, velsmagende opskrift på farserede grøntsager med en dejlig sauce nage. Retten er nem at lave, smager fantastisk og passer perfekt til en kølig efterårsaften.

Tilberedningstid: 1 time, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 4 stk. solmodne tomater
  • 2 stk. små courgette eller 1 stor
  • 4 stk. små salatløg
  • 2 stk. hakkede løg
  • 4-5 fed hakkede hvidløg
  • 1 bundt basilikum
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 herbes de provence
  • 200 g hakket kalv og flæsk
  • 200 g hakket lammekød
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 100 g reven gruyere
  • 1 smule reven parmesan
  • 1 smule rasp
  • 1 smule olivenolie
  • 3-4 stk. æg

Sauce nage

  • 1 stk. zittauerløg
  • 1 stk. gulerod
  • 3 dl hvidvin
  • 1 dl hvidvinseddike
  • 2 stk. lauerbærblade
  • 10 stk. sorte peberkorn
  • 100 g smør
  • 1 smule salt
  • 1 smule sukker

Fremgangsmåde

Lav tomaterne: 

  1. Skær toppen af tomaterne og udhul dem. Gem indholdet. Drys dem indvendig med lidt salt og sæt dem med bunden i vejret, så saften kan løbe fra. 
  2. Sautér de hakkede løg og hvidløg på en pande i olivenolie. Tag halvdelen fra og sæt til side. Kom det hakkede lammekød på panden til de resterende løg og brun det under omrøring. Tilsæt indholdet fra tomaterne samt tomatpuré. Lad det simre til kødet er gennemstegt. Hvis det steger tørt tilsættes lidt vand. 
  3. Kom derpå det hele i en skål, og lad det køle af. Bland et par spsk. hakket persille og et par spsk. reven parmesan i samt et æg. Bland godt og krydr med salt og peber. Hvis farsen virker for løs, kan man komme lidt rasp i. Kom farsen i tomaterne og drys toppen med lidt rasp og revet parmesan.

Lav courgetter: 

  1. Hvis du bruger en stor courgette, flækkes den på langs og hver halvdel deles på midten. Hvis du bruger små, flækkes de bare. Udhul dem forsigtigt og gem kødet. Blancher de udhulede courgetter i kogende letsaltet vand i ca. 3 minutter, og lad dem dryppe af på et viskestykke. 
  2. Brun det hakkede kalve- og flæskekød på panden og tilsæt den anden halvdel af de stegte løg samt det hakkede kød fra courgetterne. Lad det hele stege sammen i nogle minutter, og kom derpå indholdet i en skål, og lad det køle af. 
  3. Tilsæt et æg samt et par skefulde parmesan. Rør farsen sammen og smag til med salt og peber og fintstrimlet basilikum efter smag. Tilsæt eventuelt lidt rasp, hvis konsistensen er for løs. Kom farsen i de udhulede courgetter, drys med rasp og parmesan.

Lav løg:

  1. Skræl salatløgene, og kog dem i 8-10 minutter i letsaltet vand. Lad dem køle lidt af, og skær så toppen af dem, og udhul dem forsigtigt. Indmaden af løget hakkes og svitses i lidt olivenolie. 
  2. Når det begynder at blive gyldent, kommes det i en skål og blandes med et æg, den revne gruyere og rasp til farsen samler sig. Smag til med salt og peber og herbes de provence efter smag, og fyld blandingen i løgene. Drys med rasp og parmesan. 
  3. Alle de fyldte grøntsager kommes i et ildfast fad, dryppes med olivenolie og sættes i en 200 grader varm ovn i ca. 30 minutter. Serveres varme eller lunkne med en blandet salat og lidt godt brød til.

Lav sauce nage:

  1. Pil løget, og skræl guleroden. Snit begge dele fint. Kom løg og gulerødder i en gryde sammen med vin, eddike, laurbærblade og peberkorn og bring det i kog. Kog ned til 1 dl. Pisk op med smør og smag til med salt og sukker.