(©DR)

Farvelade-kage med hindbær, chokolade og rosmarin

Giv dig i kast med denne imponerende sort-hvide kage med farverige former på toppen.

Tilberedningstid: Antal portioner: 0 pers.

Kok og program

Ingredienser

Hvid chokoladecreme

  • 2,5 blade husblas
  • 150 g hvid chokolade
  • 5 dl piskefløde

Hindbærmarmelade med rosmarin

  • 250 g hindbær
  • 3 spsk. honning
  • Saft og skal fra 1 øko citron
  • 4 kviste frisk rosmarin
  • 1 spsk. maizena
  • Evt. lidt vand

Dej 1

  • 150 g blødt smør
  • 150 g flormelis
  • 150 g hvedemel
  • 150 g æggehvide
    (stuetemperatur)
  • Rød, gul og blå pulverfarve

Dej 2

  • 4 æg
    (stuetemperatur)
  • 60 g sukker
  • 70 g ristede hasselnødder
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • 1 spsk. kakaopulver
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. sort pulverfarve

Fremgangsmåde

Hvid chokoladecreme

  1. Læg husblas i blød.
  2. Hak chokoladen fint.
  3. Varm fløden op til kogepunktet, vrid den udblødte husblas og smelt den i fløden.
  4. Kom chokoladen i fløden, og stavblend til en homogen masse.
  5. Hæld cremen i frysepose og læg den på frost, til den er helt gennemkold – men ikke frossen.

Hindbærmarmelade med rosmarin

  1. Kog hindbær, honning, citronsaft/skal + de 4 kviste rosmarin til bærrene er møre.
  2. Fisk rosmarinen op og stavblend massen helt fint.
  3. Rør Maizena ud i lidt vand, tilsæt det til marmeladen, og kog til det tykner.
  4. Hæld marmeladen i en frysepose og læg på frost til den er gennemkold.

Dej 1 – stribet lagkagebund (den hvide + de farvede tuiles)

  1. Varm ovnen op til 175 grader varmluft.
  2. Pisk alle ingredienser - på nær pulverfarverne – sammen til en ensartet masse.
  3. Smør et tyndt lag – ca. 2/3 af dejen - ud på et stykke bagepapir på køkkenbordet, (gem resten til senere). Sørg for at komme helt ud til kanten.
  4. Lav striber ved at trække en kam skråt igennem dejen fra det ene hjørne til det andet. Fortsæt på samme måde indtil hele dejen er stribet.
  5. Træk bagepapiret over på en plade fra fryseren og sæt den på frost til dejen føles fast.

Dej 2 – stribet lagkagebund (den sorte)

  1. Del æggene i blommer og hvider.
  2. Pisk æggeblommer og halvdelen af sukkeret til en luftig æggesnaps.
  3. Blend nødder, kartoffelmel, kakaopulver, bagepulver og sort pulverfarve til fint mel og vend det nænsomt i æggesnapsen.
  4. Pisk æggehvider og den sidste halvdel af sukkeret til en marengs og vend den i dejen lidt ad gangen.
  5. Træk nu bagepapiret med din kolde, stribede dej over på en bageplade.
  6. Smør forsigtigt din sorte dej ud oven på de frosne hvide striber og bank pladen mod køkkenbordet, for at undgå huller/luftbobler.
  7. Bag bunden i ca 11-13 min, til dejen føles gennembagt.
  8. Vend din dej med striberne op ad – på et stykke bagepapir – på bordet. Eventuelt ovenpå en kold plade fra fryseren.

Dej 1 – den resterende del af dejen (tuiles)

  1. Del dejen i tre og farv henholdsvis rød, gul og blå.
  2. Smør dejene ud i et tyndt lag på bagepapir og bag dem ca. 6-8 min til kanterne er gyldenbrune.
  3. Udstik cirkler og skær med en skarp kniv trekanter og firkanter, mens dejen endnu er varm og formbar og lad dem køle af.

Samling

  1. Pil bagepapiret af den afkølede bunds stribede side.
  2. Læg et nyt stykke bagepapir på et skærebræt og placer bunden med den stribede side ned mod brættet.
  3. Fordel hindbærmarmeladen i et jævnt lag ud over hele bunden – på den sorte side - og sæt den kortvarigt tilbage på frost.
  4. Hæld den afkølede hvide chokoladecreme i en skål og pisk den luftig og fast. Pas på ikke at overpiske, så den skiller.
  5. Smør forsigtigt et lag creme ovenpå hindbærmarmeladen – ca. 1 cm i tykkelsen.
  6. Sæt kortvarigt på frost, til cremen er fast.
  7. Sæt et glas - med bagepapir rundt om - midt på serveringsfadet.
  8. Skær bunden på langs ud i 5 "bånd" med en højde på ca. 5,5 cm. Skær enderne af, så de bliver lige.
  9. Rul forsigtigt et bånd rundt om glasset - med cremen indad. Fortsæt med de følgende bånd.
  10. Sæt kortvarigt kagen på frys.
  11. Fjern glas og bagepapir fra midten af kagen og glat cremen forsigtigt.
  12. Pynt toppen med dine farvede tuiles.