Farvelade-kage med hindbær, chokolade og rosmarin
Giv dig i kast med denne imponerende sort-hvide kage med farverige former på toppen.
Tilberedningstid:
Antal portioner:
0 pers.
Kok og program
Ingredienser
Hvid chokoladecreme
- 2,5 blade husblas
- 150 g hvid chokolade
- 5 dl piskefløde
Hindbærmarmelade med rosmarin
- 250 g hindbær
- 3 spsk. honning
- Saft og skal fra 1 øko citron
- 4 kviste frisk rosmarin
- 1 spsk. maizena
- Evt. lidt vand
Dej 1
- 150 g blødt smør
- 150 g flormelis
- 150 g hvedemel
-
150 g
æggehvide
(stuetemperatur)
- Rød, gul og blå pulverfarve
Dej 2
-
4
æg
(stuetemperatur)
- 60 g sukker
- 70 g ristede hasselnødder
- 1 spsk. kartoffelmel
- 1 spsk. kakaopulver
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. sort pulverfarve
Fremgangsmåde
Hvid chokoladecreme
- Læg husblas i blød.
- Hak chokoladen fint.
- Varm fløden op til kogepunktet, vrid den udblødte husblas og smelt den i fløden.
- Kom chokoladen i fløden, og stavblend til en homogen masse.
- Hæld cremen i frysepose og læg den på frost, til den er helt gennemkold – men ikke frossen.
Hindbærmarmelade med rosmarin
- Kog hindbær, honning, citronsaft/skal + de 4 kviste rosmarin til bærrene er møre.
- Fisk rosmarinen op og stavblend massen helt fint.
- Rør Maizena ud i lidt vand, tilsæt det til marmeladen, og kog til det tykner.
- Hæld marmeladen i en frysepose og læg på frost til den er gennemkold.
Dej 1 – stribet lagkagebund (den hvide + de farvede tuiles)
- Varm ovnen op til 175 grader varmluft.
- Pisk alle ingredienser - på nær pulverfarverne – sammen til en ensartet masse.
- Smør et tyndt lag – ca. 2/3 af dejen - ud på et stykke bagepapir på køkkenbordet, (gem resten til senere). Sørg for at komme helt ud til kanten.
- Lav striber ved at trække en kam skråt igennem dejen fra det ene hjørne til det andet. Fortsæt på samme måde indtil hele dejen er stribet.
- Træk bagepapiret over på en plade fra fryseren og sæt den på frost til dejen føles fast.
Dej 2 – stribet lagkagebund (den sorte)
- Del æggene i blommer og hvider.
- Pisk æggeblommer og halvdelen af sukkeret til en luftig æggesnaps.
- Blend nødder, kartoffelmel, kakaopulver, bagepulver og sort pulverfarve til fint mel og vend det nænsomt i æggesnapsen.
- Pisk æggehvider og den sidste halvdel af sukkeret til en marengs og vend den i dejen lidt ad gangen.
- Træk nu bagepapiret med din kolde, stribede dej over på en bageplade.
- Smør forsigtigt din sorte dej ud oven på de frosne hvide striber og bank pladen mod køkkenbordet, for at undgå huller/luftbobler.
- Bag bunden i ca 11-13 min, til dejen føles gennembagt.
- Vend din dej med striberne op ad – på et stykke bagepapir – på bordet. Eventuelt ovenpå en kold plade fra fryseren.
Dej 1 – den resterende del af dejen (tuiles)
- Del dejen i tre og farv henholdsvis rød, gul og blå.
- Smør dejene ud i et tyndt lag på bagepapir og bag dem ca. 6-8 min til kanterne er gyldenbrune.
- Udstik cirkler og skær med en skarp kniv trekanter og firkanter, mens dejen endnu er varm og formbar og lad dem køle af.
Samling
- Pil bagepapiret af den afkølede bunds stribede side.
- Læg et nyt stykke bagepapir på et skærebræt og placer bunden med den stribede side ned mod brættet.
- Fordel hindbærmarmeladen i et jævnt lag ud over hele bunden – på den sorte side - og sæt den kortvarigt tilbage på frost.
- Hæld den afkølede hvide chokoladecreme i en skål og pisk den luftig og fast. Pas på ikke at overpiske, så den skiller.
- Smør forsigtigt et lag creme ovenpå hindbærmarmeladen – ca. 1 cm i tykkelsen.
- Sæt kortvarigt på frost, til cremen er fast.
- Sæt et glas - med bagepapir rundt om - midt på serveringsfadet.
- Skær bunden på langs ud i 5 "bånd" med en højde på ca. 5,5 cm. Skær enderne af, så de bliver lige.
- Rul forsigtigt et bånd rundt om glasset - med cremen indad. Fortsæt med de følgende bånd.
- Sæt kortvarigt kagen på frys.
- Fjern glas og bagepapir fra midten af kagen og glat cremen forsigtigt.
- Pynt toppen med dine farvede tuiles.