Lækker simreret der er nem at lave. Lækkert mørt kød, med kastanjer, en rigtig efterårs ret. (©DR)

Fasanbryst med græskar, kastanjer og grønne druer

i 1500 tallet var det kongerne der importerede fasan til Danmark, som et fint jagt objekt. På den måde kom der kæmpe fasan opdræt i København, hvilket er grunden til at det hedder 'fasanvej'

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 4 stk. fasanbryst
  • 50 g smør
  • 12-15 stk. kastanjer, bagte og pillede
  • 0,5 stk. hokaidogræskar, skåret i grove stykker og kogt møre
  • 2 stk. skalotteløg, groft hakket
  • 20-25 stk. grønne vindruer
  • 3-4 kviste estragon

Fremgangsmåde

  1. Krydder fasankødet med salt og peber. Smelt lidt af smørret i en bredbundet gryde og kom fasan brysterne ved og steg dem gylden på begge sider, ved moderat varme.
  2. Kom derpå groft skåret kastanjer ved sammen med de kogte stykker græskar og krydder med salt og peber. Lad det hele simre sammen. Halver druerne og hæld over sammen med plukket estragon og server derefter rygende varm.