Fasanlår med grønkål og Madeira

Fasanen lever i hele landet, fortrinsvis på åbne arealer. Kokken er let at kende med sin smukke lange hale og et fantastisk metallisk grøn-blåt hoved med rød blis om øjet.

Tidsmængde: 20 min Mængde: 4 pers.

Ingredienser

  • 8-10 stk. fasanlår

  • 1 stk. løg

  • 2 fed hvidløg

  • 2 stk. gulerødder

  • 2 stk. porre

  • 4-5 stk. blækhatte

  • 3 dl madeira

  • 0,5 l piskefløde

  • 2 spsk. smør

  • 2-3 kviste grønkål

  • 2-3 kviste timian

Fremgangsmåde

Start med at udbene fasanlårene og fjern spore fra underlårene. Skær dem i store stykker og krydder med salt og peber.

Smelt smør i en gryde og lad det brune godt af. Kom derpå kødet i og rist det igennem. Hak løg og hvidløg og sauter det hele nogle sekunder. Madeira kommes ved og indkoges. Hæld så groftskåret gulerødder og porre i sammen med piskefløde og krydder med salt og peber.

Lad det herefter simre til lårkødet er helt mørt. Snit blæk hattene groft og kom ved de sidste 5-6 minuytter.

Hak grønkålen fint og kom med i 20 sekunder og server derefter med plukket timian ud over.