Tidsmængde: 20 min Mængde: 4 pers.
Ingredienser
- •
8-10 stk. fasanlår
- •
1 stk. løg
- •
2 fed hvidløg
- •
2 stk. gulerødder
- •
2 stk. porre
- •
4-5 stk. blækhatte
- •
3 dl madeira
- •
0,5 l piskefløde
- •
2 spsk. smør
- •
2-3 kviste grønkål
- •
2-3 kviste timian
Fremgangsmåde
Start med at udbene fasanlårene og fjern spore fra underlårene. Skær dem i store stykker og krydder med salt og peber.
Smelt smør i en gryde og lad det brune godt af. Kom derpå kødet i og rist det igennem. Hak løg og hvidløg og sauter det hele nogle sekunder. Madeira kommes ved og indkoges. Hæld så groftskåret gulerødder og porre i sammen med piskefløde og krydder med salt og peber.
Lad det herefter simre til lårkødet er helt mørt. Snit blæk hattene groft og kom ved de sidste 5-6 minuytter.
Hak grønkålen fint og kom med i 20 sekunder og server derefter med plukket timian ud over.