Fasanlår med grønkål og Madeira
Fasanen lever i hele landet, fortrinsvis på åbne arealer. Kokken er let at kende med sin smukke lange hale og et fantastisk metallisk grøn-blåt hoved med rød blis om øjet.
Tilberedningstid:
20 min.
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 8-10 stk. fasanlår
- 1 stk. løg
- 2 fed hvidløg
- 2 stk. gulerødder
- 2 stk. porre
- 4-5 stk. blækhatte
- 3 dl madeira
- 0,5 l piskefløde
- 2 spsk. smør
- 2-3 kviste grønkål
- 2-3 kviste timian
Fremgangsmåde
- Start med at udbene fasanlårene og fjern spore fra underlårene. Skær dem i store stykker og krydder med salt og peber.
- Smelt smør i en gryde og lad det brune godt af. Kom derpå kødet i og rist det igennem. Hak løg og hvidløg og sauter det hele nogle sekunder. Madeira kommes ved og indkoges. Hæld så groftskåret gulerødder og porre i sammen med piskefløde og krydder med salt og peber.
- Lad det herefter simre til lårkødet er helt mørt. Snit blæk hattene groft og kom ved de sidste 5-6 minuytter.
- Hak grønkålen fint og kom med i 20 sekunder og server derefter med plukket timian ud over.