Fastelavnsboller af vandbakkelser er en gammel klassiker, som aldrig går af mode. Simpelthen fordi de smager godt. Her er der (nederst) lavet fastelavnsboller med flødeskum rørt op med hindbærmarmelade og øverst er de fyldt med vaniljecreme og flødeskum. (Foto: Lotte Jahnsen ©DR)

Fastelavnsboller - vandbakkelser - med vaniljecreme eller flødeskum

Fastelavnsboller med flødeskum eller creme er et must i mørke februar. Disse lækre fastelavnsboller med flødeskum er vandbakkelser, der pyntes med glasur eller flormelis og fyldes med flødeskum med hindbærsyltetøj, med kagecreme, flødeskum med nougat, marcipan, makroner eller hvad fantasien nu tillader.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Vandbakkelser

  • 2,5 dl vand
  • 125 g margarine
  • 125 g hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk. sukker
  • 5 stk. æg

Fyld og pynt

  • 0,5 l Vaniljecreme eller flødeskum rørt med f.eks hindbærsyltetøj.
  • 1-2 dl glasur
    (eller drys med flormelis)

Fremgangsmåde

  1. Vandbakkelser:
    Forvarm ovnen til 200 grader. Pisk æggene sammen i en skål, mens vand og margarine gives et opkog i en gryde.
  2. Gryden tages af varmen, og melet kommes i på én gang under kraftig piskning. Brug en el-pisker. Dejen varmes hurtigt i gennem, så den slipper gryden.
  3. Salt og sukker røres i. Tag gryden af varmen og pisk godt, mens æggeblandingen røres i lidt ad gangen.
  4. Dæk bagepladen med bagepapir og sæt dejen på pladen med en spiseske eller ved at bruge en almindelig frysepose som sprøjtepose. Der skal være ca. 8 store fastelavnsboller eller 16 små, og der skal være god afstand i mellem.
  5. Sæt bagepladen midt i ovnen, og bag vandbakkelserne  i 30 - 40 minutter, til de er gyldne. Undgå at åbne ovndøren for at kigge til dem - særligt de første 25 minutter er det helt forbudt, for så falder vandbakkelserne sammen. 
  6. Som en prøve på, om de er færdigbagte, tages en vandbakkelse ud af ovnen og stilles på køkkenbordet. Hvis den ikke falder sammen, er vandbakkelserne færdigbagte.
  7. Vandbakkelserne afkøles, toppen klippes af og de fyldes med vanillecreme eller flødeskum rørt op med syltetøj. Læg låget på plads. Kom glasur på eller sigt flormelis henover.