Fatimas hånd er et smukt arabisk mønster. (©DR)

Fatimas hånd kage

Elissas første mesterværk i Den store bagedyst 2018 blev denne personlige fondantkage, der skal afspejle hendes tunesiske nationalitet. Kagen forestiller Fatimas hånd, som er et symbol på Tunesiens kulturelle identitet, og den dekoreres med et arabisk mønster, som typsisk pryder vægge og gulv i tunesiske hjem. Selve kagen er lavet af rødbedebunde med citronostecreme og smager dejligt og friskt.

Tilberedningstid: 3 timer, 30 min. Antal portioner: 12 pers.

Kok og program

Ingredienser

Rødbedebunde

  • 340 g rødbede, groftrevet
  • 2 dåse solsikkeolie
  • 4 æg
  • 400 g brun farin
  • 340 g hvedemel
  • 100 g valnødder, grofthakkede
  • 2 tsk. bagepulver
  • 3 tsk. stødt kanel
  • 3 tsk. stødt ingefær
  • ½ tsk. fint salt
  • evt. lidt rød pastafarve

Fondant

  • 30 store skumfiduser
  • 4 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. solsikkeolie
  • 760 g flormelis
  • maizena til udrulning
  • pastafarver: grøn, elfenben og rød eller hvad du synes

Citron-ostecreme

  • 300 g flødeost
  • 100 g blødt smør
  • 20 g flormelis
  • 2 stænger vanilje, korn heraf
  • 2 økologiske citroner, skal heraf
  • 100 g hvid chokolade, smeltet og afkølet let

smørcreme

  • 200 g blødt smør
  • 400 g flormelis
  • 1 citron, saft heraf

Fremgangsmåde

Rødbedebunde

  1. Forvarm ovnen på 175°C varmluft. 
  2. Rør alle de tørre ingredienser sammen, og tilføj pisket æg og rødbede. 
  3. Fordel dejen i 3 forme og bag ca. 30-­35 min. Afkøl på rist. 

Fondant

  1. Smelt fondant over vandbad med citron og solsikkeolie. 
  2. Tag af varmen. Tilføj langsomt flormelis. 
  3. Fordel Maizena på bordpladen. Ælt fondanten sammen og læg i plasticpose. Læg på køl ca. 30 min. 
  4. Ca. ¼ af fondanten indfarves med henholdsvis grøn, elfenben og rød pastafarve, eller som du ønsker den.

Citron-ostecreme

  1. Pisk alle ingredienserne sammen.

Smørcreme

  1. Pisk ingredienserne sammen til en luftig creme.

Samling

  1. Saml den afkølede bund og ostecreme i tre lag. Sæt på køl i ca. 30 min. 
  2. Smør kagen op i smørcreme over 2 gange. Sæt på køl i ca. 30 min. 
  3. Udrul den hvide fondant. Tryk mønster på kagen med kageformen eller tegn i fri hånd som du synes.
  4. Beklæd kagen med fondant. Tegn mønsteret op med pen.
  5. Server.

Opskriften findes i samlingen

Den store bagedyst 2018 - Afsnit 1