Alle kan lave fedtebrød! Havemænd eller ej. (©DR)

Fedtebrød

Vores allesammens havemand, Søren Ryge, giver dig her opskriften på fedtebrød. De lækre småkager med glasur er super nemme at lave, og smager tilmed himmelsk!

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 0 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 200 g hvedemel
  • 0,5 tsk. hjortetaksalt
  • 200 g smør
  • 100 g kokosmel
  • 100 g sukker
  • 100 g flormelis

Fremgangsmåde

  1. Alle ingredienser, undtagen flormelis, vendes sammen til en ensartet masse. Lad dejen trække på køl i min. 30 min. Forvarm ovn til 200 grader.

  2. Herefter rulles dejen ud i stænger på ca. 5 cm i bredde og godt 1 cm i tykkelse, og bages til de er gyldne, i ca. 10 min. 

  3. 100 g flormelis røres med 2 spsk. varmt vand til glasur, som evt. kan smages til med romessens eller lidt citronskal. Glaser kagerne.