Fersken-nøddesalat og brød med gedeost (©DR)

Fersken-nøddesalat og brød med gedeost

Nødder og ferskner brunes på panden, kommes i en salat og serveres med ristet brød med gedeost. En nem og hurtig opskrift på en dejlig salat med knas og sødme.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

  • 1 stk. romainesalat
  • 1 smule koldpresset jomfruolivenolie
  • 1 stk. rødløg
  • 1 spsk. smør
  • 1 håndfuld pecannødder
  • 2-3 stk. feskner
  • 1 smule honning
  • 1 smule falgesalt
    (fx Maldon salt)
  • 8 skiver brød
  • 1 fed hvidløg
  • 1 pakke gedeost

Fremgangsmåde

  1. Romainesalaten brækkes i mundrette stykker og fordeles på et fad.  Skær fersknerne i tynde både. Kom en slat olie og en klat smør på en pande og rist/steg pecannødder og fersknerne der i. Når nødderne tager farve og fersknerne bliver bløde dryppes de med lidt honning og drysses med lidt salt. Lad blandingen køle af. Brødskiverne ristes gyldne og sprøde i ovnen eller brødristeren, gnides med 1 fed hvidløg og smøres med gedeost. Læg brødskiverne rundt om salaten på fadet. Fordel den nu afkølede fersken/nøddeblanding over salaten, pynt med rødløg og servér den.