Festbrød med palmehjerter og oliven
Bag dit eget festbrød med palmehjerter og oliven.
Tilberedningstid:
3 timer
Antal portioner:
0 pers.
Kok og program
Ingredienser
Dej
- 250 g manitobamel
- 7 g tørgær
- 1 stk. æg
- 50 g smør
- 1 tsk. salt
- 135 ml sødmælk
Palmehjerte-tapenade med oliven
- 75 g grønne oliven
- 75 g sort oliven
- 120 g palmehjerter
- 1 fed hvidløg
- 1/2 spsk. kapers
- 1 tsk. tørret oregano
- Nok salt
- Nok peber
Øvrige ingredienser til fyldet
- 2 stk. palmehjerter i tynde skiver
- 180 g Blå Ost fra Castello
Fremgangsmåde
Dej
- Varm mælken til ca. 37 grader.
- I røremaskinens skål tilsættes mel og smør. Rør rundt til dejen ligner fugtigt sand.
- Tilsæt gær, mælk og pisket æg i skålen sammen med mel, og ælt dejen til den er lige ved at samle sig. Tilsæt så salt og lad maskinen ælte dejen i ca. 5 minutter i medium-høj hastighed.
- Lad dejen hæve i ca. 1,5 time i skålen dækket med husholdningsfilm - eller til dejen er blevet dobbelt så stor.
- I mellemtid kan du forberede fyldet.
- Når dejen er færdighævet: Hæld dejen på et let meldrysset bord og bank luften ud af dejen.
- Rul dejen ud til en firkant på ca. 40 x 27 cm. Smør ca. 6 tsk fyld over det hele og spred stykker af ost og palmehjerter rundt omkring.
- Rul dejen meget tæt og skær med en skarp kniv dejen i to langs den høje side (i midten).
- Form et A med dejen og begynd at flette den, mens du vender fyldet opad.
- Flyt dejen til en bageplade med bagepapir og lad den efterhæve i ca. 30 minutter.
- Varm ovnen op til 200 grader varmluft og bag brødet i ca. 25 minutter.
Tapenade
- Dræn oliven og palmehjerter i en si i ca. 10 minutter.
- Pres hvidløg og blend alle ingredienser i en minihakker. Smag til med salt og peber og læg den til side.
- Når dejen er færdig, spred ca. 6 tsk tapenade over dejen.
Øvrige fyld
- Når tapenade er spredt over dejen, skal du sprinkle med ost og palmehjerter rundt omkring.
- Rul fletning, så den danner en cirkel.