(©DR)

Festbrød med palmehjerter og oliven

Bag dit eget festbrød med palmehjerter og oliven.

Tilberedningstid: 3 timer Antal portioner: 0 pers.

Kok og program

Ingredienser

Dej

  • 250 g manitobamel
  • 7 g tørgær
  • 1 stk. æg
  • 50 g smør
  • 1 tsk. salt
  • 135 ml sødmælk

Palmehjerte-tapenade med oliven

  • 75 g grønne oliven
  • 75 g sort oliven
  • 120 g palmehjerter
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 spsk. kapers
  • 1 tsk. tørret oregano
  • Nok salt
  • Nok peber

Øvrige ingredienser til fyldet

  • 2 stk. palmehjerter i tynde skiver
  • 180 g Blå Ost fra Castello

Fremgangsmåde

Dej

  1. Varm mælken til ca. 37 grader.
  2. I røremaskinens skål tilsættes mel og smør. Rør rundt til dejen ligner fugtigt sand.
  3. Tilsæt gær, mælk og pisket æg i skålen sammen med mel, og ælt dejen til den er lige ved at samle sig. Tilsæt så salt og lad maskinen ælte dejen i ca. 5 minutter i medium-høj hastighed.
  4. Lad dejen hæve i ca. 1,5 time i skålen dækket med husholdningsfilm - eller til dejen er blevet dobbelt så stor.
  5. I mellemtid kan du forberede fyldet.
  6. Når dejen er færdighævet: Hæld dejen på et let meldrysset bord og bank luften ud af dejen.
  7. Rul dejen ud til en firkant på ca. 40 x 27 cm. Smør ca. 6 tsk fyld over det hele og spred stykker af ost og palmehjerter rundt omkring.
  8. Rul dejen meget tæt og skær med en skarp kniv dejen i to langs den høje side (i midten).
  9. Form et A med dejen og begynd at flette den, mens du vender fyldet opad.
  10. Flyt dejen til en bageplade med bagepapir og lad den efterhæve i ca. 30 minutter.
  11. Varm ovnen op til 200 grader varmluft og bag brødet i ca. 25 minutter.

Tapenade

  1. Dræn oliven og palmehjerter i en si i ca. 10 minutter.
  2. Pres hvidløg og blend alle ingredienser i en minihakker. Smag til med salt og peber og læg den til side.
  3. Når dejen er færdig, spred ca. 6 tsk tapenade over dejen.

Øvrige fyld

  1. Når tapenade er spredt over dejen, skal du sprinkle med ost og palmehjerter rundt omkring.
  2. Rul fletning, så den danner en cirkel.