Fettuccine Alfredo
En lækker, enkel italiensk pastaret med parmesan og hvidvin.
Tilberedningstid:
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
- 400 g tørret fettuccine pasta
- 3-4 spsk. smør
- 2-3 fed hvidløg
- 1 glas hvidvin
- 3 dl fløde
- En stor håndfuld revet parmesan
- En lille håndfuld revet pecorino
- 2-3 spsk. finthakket bredbladet persille
- Friskkværnet peber
- Evt. lidt af kogevandet fra pastaen
Fremgangsmåde
- Sæt pastaen over i saltet vand.
- Hak hvidløget fint og sauter det i smørret. Det må ikke brune.
- Kom hvidvin ved og lad det koge ind til det halve.
- Tilsæt fløden og bring den i kog.
- Kom den revede ost i saucen og lad den smelte.
- Bland hakket persille i.
- Smag saucen til med peber og vend pastaen i. Hvis saucen virker for tyk, kan man tilsætte lidt kogevand fra pastaen mens der blandes.
- Server øjeblikkeligt, eventuelt med ekstra revet parmesan til.