(©DR)

Fettuccine Alfredo

En lækker, enkel italiensk pastaret med parmesan og hvidvin.

Tilberedningstid: Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

  • 400 g tørret fettuccine pasta
  • 3-4 spsk. smør
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 glas hvidvin
  • 3 dl fløde
  • En stor håndfuld revet parmesan
  • En lille håndfuld revet pecorino
  • 2-3 spsk. finthakket bredbladet persille
  • Friskkværnet peber
  • Evt. lidt af kogevandet fra pastaen

Fremgangsmåde

  1. Sæt pastaen over i saltet vand.
  2. Hak hvidløget fint og sauter det i smørret. Det må ikke brune.
  3. Kom hvidvin ved og lad det koge ind til det halve.
  4. Tilsæt fløden og bring den i kog.
  5. Kom den revede ost i saucen og lad den smelte.
  6. Bland hakket persille i.
  7. Smag saucen til med peber og vend pastaen i. Hvis saucen virker for tyk, kan man tilsætte lidt kogevand fra pastaen mens der blandes.
  8. Server øjeblikkeligt, eventuelt med ekstra revet parmesan til.