Fillips lækre små kager smager ikke kun godt, de pynter også et hvert middagsselvsskab. (©DR)

Fillips kattekager

Fillips fortolkning af kajkagen stammer fra hans efternavn Katballe. Kagerne skulle derfor formes som små katte med smag af grape. De små kager får et twist ved at have en skal af hvid chokolade mellem grapefrugtmoussen og marcipanovertrækket.

Tilberedningstid: 2 timer Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Bund

  • 200 g mandler
  • 100 g hvid chokolade
  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 3 æg

Grapefrugtmousse

  • 2 grapefrugt
  • 1 citron
  • 4 dl piskefløde
  • 60 g sukker
  • 3 blade husblas
  • 40 g usaltede pistacienødder

Hvide chokoladekupler

  • 200 g hvid chokolade

Overtræksmarcipan

  • 200 g marcipan
  • 200 g flormelis
  • 65 g glukosesirup
  • en smule pastafarve
  • 100 g flormelis til glasur

Fremgangsmåde

Grapefrugtmousse:

  1. Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. 
  2. Udblød 3 blade husblas i rigeligt koldt vand. 
  3. Kom grapefrugtsaft, citronsaft og sukker i en gryde, og giv det et opkog.
  4. Lad det koge i 2 minutter, og tag det derefter af varmen. Vrid husblassen, og smelt det i den varme saft.
  5. Hæld det i en ren skål, og sæt det i køleskabet.    

Hvide chokoladekupler:

  1. Temperér den hvide chokolade, og fordel den i halvkuppelforme.
  2. Vend formen rundt og bank på siden, til der er et tyndt lag chokolade i formen.
  3. Sæt formen i fryseren. 

Marcipanovertræk:

  1. Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup. Sørg for at få æltet alt flormelis og glukosesirup ud i     marcipanen.
  2. Ælt de farver i, som du skal bruge, og kom herefter de overtrækket i fryseposer, og smid det i køleskabet.
  3. Lad det stå på køl i 30 minutter.

Bunde:

  1. Smelt smør, og pisk det grundigt sammen med sukker.
  2. Pisk æggene sammen med smør og sukker. Pisk indtil det bliver en lys og luftig masse.
  3. Hak mandlerne helt fint i en minihakker, og vend det i massen.
  4. Hak 100 gram hvid chokolade fint, og vend det i massen.
  5. Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og fordel dejen herpå. Bag i ovnen i 18-20 minutter. 

Grapefrugtmousse: 

  1. Imens bunden bages, tages de hvide chokoladekupler ud af fryseren.
  2. Vend formen på hovedet og bank dem ud af formen på et stykke bagepapir.    
  3. Pisk piskefløde til skum, og vend forsigtigt den afkølede grapefrugtsirup i fløden.
  4. Hak pistacienødder i halvgrove stykker.
  5. Fyld kuplerne op med mousse, og fordel nødderne i moussen. Sørg for, at moussen ikke rager over kanten af chokoladekuplerne. Stil dem tilbage i fryseren.
  6. Stik cirkler af bunden ud i samme størrelse som chokoladekuplerne, og lad dem køle af. 

Marcipanovertræk: 

  1. Tag marcipanen ud af køleskabet, og rul den farve ud, som kattene skal have.  Stik 6 store cirkler ud af marcipanen, og lav 12 trekanter til ørene.
  2. Læg de store cirkler i en pose, indtil de skal bruges.
  3. Rul den hvide marcipan ud, og stik 12 små cirkler til der, hvor knurhårene sidder fast.
  4. Rul den sorte farve ud, og stik 12 øjne ud, rul 6 haler i hånden og skær 18 små trekanter til øre og  næse. 

Samling af kagen: 

  1. Tag formen ud af fryseren, og sæt kuplerne oven på de afkølede bunde.
  2. Tag de udstukkede marcipancirkler, og form dem rundt om kuplerne.
  3. Fugt marcipanen dér, hvor ørene, de små hvide cirkler, øjnene og næsen skal sidde, og placér det.
  4. Sæt kattene oven på halerne, så de stikker ud af siden. Rør en sort glasur, og sprøjt 6 knurhår på hver kat.