Filonebrød med durummel
Lækre luftige filonebrød, der kan bruges til frokost, madpakken eller som tilbehør til aftensmaden. Vær opmærksom på at dejen skal hæves i en times tid.
Tilberedningstid:
1 time, 50 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 25 g gær
- 3 dl vand
- 200 g durumhvedemel
- 300 g hvedemel
- 1 tsk. olivenolie
- 1 tsk. salt
Fremgangsmåde
- Gæren udrøres i håndvarmt vand og resten af ingredienserne blandes i. Hold lidt mel tilbage. Dejen skal æltes godt. Dæk dejen med madfilm og lad den hæve i en times tid.
- Tryk dejen let sammen og form det til et brød med spidser ender.
- Dejen sættes på en bageplade beklædt med bagepapir og skær et par ridser på tværs af brødet som herefter pensles med olie og drysses med lidt durumhvedemel. Læg madfilm over brødet og lad det hæve i yderligere 20 minutter.
- Tænd for ovnen på 250 grader. Sæt brødet i den forvarmede ovn og skru ned til 225 grader. Bages i 25 - 30 minutter.