Finsk (brade)pandekage

Denne finske dessert minder mest af alt om en tyk pandekage, da den bages i form, men det gør den bestemt ikke mindre god! Server kagen med frugtkompot, flormelis og kold creme fraiche og du har en skøn dessert.

Server pandekagen lun og top med frugtkompot og kold creme fraiche. (© DR)

Tidsmængde: 1 time Mængde: 6 pers.

Ingredienser

PANDEKAGE

  • 150 g hvedemel

  • 1 tsk. bagepulver

  • 2-3 spsk. sukker

  • et nip salt

  • 4 store æg

  • 6 dl mælk

  • 25 g smeltet smør

ENDVIDERE

  • Flormelis, frugtkompot og creme fraiche

Fremgangsmåde

Kom mel, bagepulver, sukker og salt i en røreskål. Bland æggene i og derpå mælken indtil dejen er helt ensartet og uden klumper. Lad dejen hvile i mindst 30 minutter.

Varm ovnen op til 200 grader. Smør et ildfast fad der kan rumme dejen. Hæld dejen i og bag i omkring 30 minutter. Drys toppen med flormelis og skær stykker af pandekagen, som serveres med frugtkompot efter eget valg samt creme fraiche.