Server pandekagen lun og top med frugtkompot og kold creme fraiche. (©DR)

Finsk (brade)pandekage

Denne finske dessert minder mest af alt om en tyk pandekage, da den bages i form, men det gør den bestemt ikke mindre god! Server kagen med frugtkompot, flormelis og kold creme fraiche og du har en skøn dessert.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 6 pers.

Ingredienser

Pandekage

  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2-3 spsk. sukker
  • et nip salt
  • 4 store æg
  • 6 dl mælk
  • 25 g smeltet smør

endvidere

  • Flormelis, frugtkompot og creme fraiche

Fremgangsmåde

Kom mel, bagepulver, sukker og salt i en røreskål. Bland æggene i og derpå mælken indtil dejen er helt ensartet og uden klumper. Lad dejen hvile i mindst 30 minutter.

Varm ovnen op til 200 grader. Smør et ildfast fad der kan rumme dejen. Hæld dejen i og bag i omkring 30 minutter. Drys toppen med flormelis og skær stykker af pandekagen, som serveres med frugtkompot efter eget valg samt creme fraiche.