Finsk laksesuppe
Den finske suppe 'lohikeitto', med fyld af laksefilet, kartofler, porrer, og gulerødder, er både cremet og fyldig i smagen og bliver sammen med godt brød til et herligt måltid.
Kok og program
Ingredienser
- 500-600 g laksefilet
- 2 store spsk. smør
- 2 porrer
- 3-4 skalotteløg
-
6-8
mellemstore kartofler
(faste)
- 2 gulerødder
- 5-6 spsk. hakket, frisk dild
-
1 1/2 l
fiskefond
(eller muslingefond)
- 2 dl Noilly Prat
- 2 1/2 dl piskefløde
- 1 stor spsk. hvedemel
- lidt allehånde
- salt og peber
Fremgangsmåde
Rens porrer, flæk dem og skær dem ud i tynde skiver. Skær skalotteløgene i ganske små tern. Skræl kartofler og gulerødder og skær dem i små tern.
Svits porre og skalotteløg i en gryde i smør. Når de er helt bløde drysses en skefuld mel over dem, som får lov til at bage igennem i et par minutter. Tilsæt fiskefond, Noilly Prat og fløde og lad det koge igennem. Tilsæt kartofler og gulerødder og lad dem simre med, til de er næsten møre.
Skær laksen i mundrette tern og kom dem i gryden. Lad den simre et par minutter, til den er tilberedt. Smag suppen til med salt, peber og lidt allehånde. Kom til sidst den friske dild i suppen og server rygende varm med lidt godt brød.