Agurkesalaten er fantastisk oven på en hotdog. (©DR)

Fintrevet agurkesalat med dild

Denne opskrift på agurkesalat er nem at lave, og agurkesalaten er perfekt til kød, sandwich og til hot dogs og smørrebrød. Opskriften lavede kogekonen Camilla Plum i programmet Mad der holder, hvor hun viser, hvordan man kan sylte, henkoge og på andre måder forarbejde råvarer, så de får en unik smag og kan holde sig hele året uden at komme i fryseren.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 20 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 3 kg agurk
  • 1 kg løg
  • 1 stk. bundt frisk dild
  • 1 dl salt
  • 200 g sennepsfrø
  • 1 stk. stjerneanis
  • 4 stk. enebær
  • 1 stk. rød chili
  • 10 stk. lange peber
    (asiatisk sødligt peberkorn)
  • 2 stk. laurbærblade
  • 1 spsk. hele korianderfrø
  • 1 spsk. peber
  • 900 g sukker
  • 8 dl cidereddike

Fremgangsmåde

  1. Sennepskornene koges i rigeligt vand i 5 min. Drænes i et dørslag. Kog alle ingredienser til lagen sammen. Lad det simre 5 min. Køl af.
  2. Riv agurkerne og løgene groft, allerhelst på et mandolin jern, så det bliver lange, fine strimler. Et lignende resultat kan man opnå på foodprocessorens råkostjern. Pluk dilden fint.
  3. Lad agurkerne dryppe af i en sigte. Rør det hele sammen, fyld i patentglas og stil det køligt i 3-4 dage. Skal spises i løbet af en måned.