Fintrevet agurkesalat med dild
Denne opskrift på agurkesalat er nem at lave, og agurkesalaten er perfekt til kød, sandwich og til hot dogs og smørrebrød. Opskriften lavede kogekonen Camilla Plum i programmet Mad der holder, hvor hun viser, hvordan man kan sylte, henkoge og på andre måder forarbejde råvarer, så de får en unik smag og kan holde sig hele året uden at komme i fryseren.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
20 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 3 kg agurk
- 1 kg løg
- 1 stk. bundt frisk dild
- 1 dl salt
- 200 g sennepsfrø
- 1 stk. stjerneanis
- 4 stk. enebær
- 1 stk. rød chili
-
10 stk.
lange peber
(asiatisk sødligt peberkorn)
- 2 stk. laurbærblade
- 1 spsk. hele korianderfrø
- 1 spsk. peber
- 900 g sukker
- 8 dl cidereddike
Fremgangsmåde
- Sennepskornene koges i rigeligt vand i 5 min. Drænes i et dørslag. Kog alle ingredienser til lagen sammen. Lad det simre 5 min. Køl af.
- Riv agurkerne og løgene groft, allerhelst på et mandolin jern, så det bliver lange, fine strimler. Et lignende resultat kan man opnå på foodprocessorens råkostjern. Pluk dilden fint.
- Lad agurkerne dryppe af i en sigte. Rør det hele sammen, fyld i patentglas og stil det køligt i 3-4 dage. Skal spises i løbet af en måned.
- TIP: Agurkesalaten smager dejligt til alt stegt kød og fisk, i sandwich, på smørrebrød, til ost.
- Prøv også Camilla Plums opskrift på syltede rødbeder med peberrod og kardemomme lige her.