Kast dig ud i at lave denne klassiker af en ret bestående af pomfritter og friturestegt fisk. (©DR)

Fish and chips

Fra programmet Spise med Price præsenterer brødrene Price en opskrift på den lækre og syndige ret, fish and chips. Hvis du er til fisk og fritter, smager det fantastisk!

Vær opmærksom på at bagekartoflerne skal udvandes i en time inden, selve madlavningen kan begynde.

Tilberedningstid: 1 time, 20 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Fisk

  • 4 stk. torskefilet
    (eller kuller)
  • 3 dl øl
  • 2 stk. æggeblommer
  • 2 stk. æggehvider
  • 180 g mel
  • 1 tsk. salt
  • 1 bæger neutral olie
    (eksempelvis jordnøddeolie.)

Pomfritter

  • 10 stk. bagekartofler
  • 1 dåse salt

Fremgangsmåde

Lav først pommes frites:

  1. Et passende antal bagekartofler skrælles og skæres til pommes frites. Derpå udvandes de i koldt vand som man skifter et par gange i cirka en time.

  2. Kartoflerne tørres grundigt og koges i friture, som holder omkring 140-150 grader, til de begynder at blive møre, men ikke tager farve, ca. 5-6 minutter. Det er vigtigt ikke at overlæsse frituren, så gør det ad flere omgange. Efterhånden som de er færdige, lægges de i en bradepande eller lign.

  3. Lige inden de skal spises, kommes de i rygende varm friture (190 grader), til de er gyldne og sprøde. Dette gøres også i flere hold. Dryp dem af på fedtsugende papir.

  4. Fritterne kan holdes varme i ovnen med døren på klem. Vent med at salte til lige inden, de skal serveres.

Lav dernæst fisken:

  1. Lad torskefileterne trække med lidt salt i en halv times tid.

  2. Rør melet grundigt med øllet og æggeblommerne. Pisk æggehviderne stive med saltet og vend dem i dejen.

  3. Varm olien op til 180 grader i en frituregryde eller pande med høj kant. Dyp fiskestykerne i dejen, lad dem dryppe lidt af og kom dem derpå forsigtigt ned i frituren, som helst skal dække dem. Fritér fisken til den er gyldenbrun og sprød.

  4. Dryp fiskestykkerne af på fedtsugende papir. Det tager ikke mere end nogle minutter at fritere fisken, derfor er det en god idé at have pommes fritterne klar først. De kan holdes varme i ovnen, mens fisken tilberedes.

  • Tip: Traditionelt serveres fish & chips i et avispapirskræmmerhus sammen med salt og lidt malteddike til at stænke med.