(Foto: Jacob Snedevig ©DR)

Fish burger

De fleste store burgerkæder har deres version af en burger med friteret fisk. Her er vores:

Salt torskefileterne 20 minutter inden brug

Tilberedningstid: Antal portioner: 0 pers.

Ingredienser

fish burger

  • 4 ensartede stykker torskefilet
  • pankorasp til panering
  • 2 æg
  • salt og peber
  • 4 brioche boller
  • 4 skiver amerikansk ost
  • olie til friture

Tatar sauce

  • 200 g mayonnaise
  • 2 spsk. creme fraiche
  • 1,5 spsk. kapers
  • 2-3 stk. cornichoner
  • 1 spsk. løg
  • 1 spsk. purløg
  • 1 spsk. persille
  • 2-3 tsk. dijonsennep
  • salt peber og sukker

Fremgangsmåde

Fish burger

  1. Salt torskefileterne 20 minutter inden brug. 
  2. Tør dem af i køkkenrulle, vend dem i mel, derpå sammenpisket æg og endelig pankorasp. 
  3. Friter dem til de er gyldne og sprøde. 
  4. Smør underbollen med tatarsauce, derpå et stykke torskefilet, så en skive amerikansk ost og til sidst overbollen, som også smøres med tatarsauce.

Tatar sauce

  1. Rør mayonnaise og creme fraiche sammen.
  2. Hak alle ingredienser ganske fint og kom dem i mayonnaisen.
  3. Smag til med sennep, salt, peber og sukker.