Tacos er en traditionel mexicansk spise, som kan laves i et væld af udgaver. Kendetegnende for tacos er den lille, bløde tortillapandekage, som foldes omkring fyldet. (©DR)

Fish tacos

Tacos er skønne og nemme at servere for gæster med forskellige smagsløg og præferencer, fordi man ved bordet selv kan sammensætte hver enkelt taco med de elementer og den mængde chili og koriander, man har lyst til. Her er en version med hjemmelavede tacopandekager og friturestegt fisk, som er svær ikke at elske.

Tilberedningstid: Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Tacos (12-14 stk)

  • 4 dl Masa Harina
    (majsmel)
  • 3 dl vand
  • Et stort nip salt

Chipotlemayo

  • 1,5 dl mayonnaise
    (hjemmerørt: 1 bæger past. æggeblomme, dijonsennep, sherryvinaigre, salt og peber, neutral olie)
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. chipotles i adobo saucec
  • Et nip salt
  • Et nip sukker
  • Limesaft efter smag

Curtido (mexicansk coleslaw)

  • 1/3 savoykål
  • 1 gulerod
  • 1/2 løg
  • 1/2-1 frisk jalapeno
  • 1 fed hvidløg
  • 1,5 dl lys eddike
  • 2 dl vand
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. sukker
  • Friskkværnet sort peber

Fisk

  • Cirka 5-600 g hvid, fast fisk

Frituredej

  • 130 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. friskkværnet sort peber
  • 1 tsk. chilipulver
  • Cirka 2,5 dl øl

Øvrigt

  • Olie til friture
  • 2 avocado
  • 2 lime
  • 1 bundt frisk koriander

Fremgangsmåde

Tacos

  1. Bland masa harina med saltet. Hæld vandet ved og bland det grundigt sammen. Ælt derpå dejen i nogle minutter til den føles sammenhængende, nogenlunde som modellervoks. Virker den for tør, tilsættes lidt mere vand, er den for våd tilsættes lidt mere majsmel.
  2. Lad dejen hvile overdækket i 30 minutter.
  3. Del dejen i mindre stykker, som trilles til kugler på størrelse med en golfbold.
  4. Hvis du har en tortilla-presse, presses kuglerne til pandekager mellem to stykker plastic eller bagepapir. Hvis du ikke har en presse, kan du evt. bruge en tung gryde eller noget lignende. De skal være 3-4 mm. tykke.
  5. Tortillas bages på en tør varm pande i et minuts tid på hver side. De må gerne få lidt mørke pletter. Så snart de kommer af panden pakkes de i et viskestykke, så de kan blive bløde og føjelige.

Chipotle mayo

  1. Rør din egen mayo eller brug en god købemayo.
  2. Bland mayonnaisen med knust hvidløg og helt finthakket chipolte. Smag til med salt, sukker og limesaft. Fortynd evt. med lidt mælk.

Curtido (mexicansk coleslaw) 

  1. Kålen strimles ganske fint og skæres yderligere i mindre stykker. Guleroden rives på rivejernets grove side. Løget skæres i ganske tynde skiver. Fjern evt. kerner fra Jalapenoen og skær den i ganske små tern.
  2. Kog eddike, vand, oregano, salt, sukker og friskkværnet peber op. Hæld den kogende marinade over grøntsagerne og bland godt.
  3. Lad coleslaw’en køle af og lad den så trække i mindst en time i køleskabet, meget gerne længere.

Fisk og frituredej

  1. Fisken skæres i aflange stykker (2 x 6 cm.) drysses med salt og trækker i 20 minutter.
  2. Bland alle de tørre ingredienser til dejen grundigt og kom øllet ved mens der piskes. Dejen skal være som tyk maling.
  3. Dyp fiskestykkerne og friter dem i 180 grader varm olie i 3-4 minutter.

Anretning

  1. Så snart fisken er friteret, skal der anrettes. Læg et eller to stykker fisk på en lun tortilla, så et par stykker avocado, lidt chipotle mayo, en stor skefuld curtido og endelig lidt frisk koriander. Dryp med lidt lime, og drik en kold mexicansk øl til.