Brug din fisk escabeche til tapas med godt brød til. (©DR)

Fisk escabeche

Fisk escabeche er en syltet delikatsse, hvor stegt fisk kommes på glas med masser af krydderurter, chili og løg. Brug for eksempel fisken i sandwich eller server som del af et tapasbord.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 500 g stegt fisk
    (som hornfisk, makrel, torsk, rødfisk)
  • mel til panering
  • olivenolie til stegning
  • 3 store, modne tomater i skiver
  • 3 bagte og flåede røde eller gule pebre i strimler
  • 1 stort rødløg i tynde skiver
  • 2 bundter forårsløg i tynde skiver
  • 2-3 røde chili, i tynde ringe, uden kerne
  • 2 fed hvidløg i tynde skiver
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 dl olivenolie
  • 1 dl æbleeddike
  • appelsin, lime og/eller citronsaft efter smag
  • salt og peber
  • ½ stødt muskatblomme
  • 5 hele allehånde, grovknust

Fremgangsmåde

  1. Fiskefileterne vendes i mel og steges gyldne i olivenolie. Køl af.
  2. Pebrene kommes i ovnen eller på grillen ved 200 grader til de er møre og har brune pletter. Pil skind og kerner af, når de er til at røre ved.
  3. Skyl krydderurterne meget grundigt i en stor skål vand, tør på viskestykke.
  4. Læg grøntsagerne, chili, urter og hvidløg lagvist med fisken, gerne i et glas så man kan se de fine farver.
  5. Rør olivenolien med citrussaft og eddike. Smag til med salt og peber, og krydderierne.
  6. Det skal være sursødt og salt nok, og hvis der ikke er nok til at dække fisken, kan man hælde lidt mere olie over. Det er vigtigt at lagen dækker fisken.
  7. Fisken og grønt er meget delikat som fyld i en sandwich og som forret med masser af brød til eller som tapas. Fisken kan holde sig, i køleskabet og nede i lagen i 14 dage.