Fisk i papillote
Fisk til aftensmad? Prøv denne nemme opskrift på fisk, der bliver bagt sammen med grøntsager i en lufttæt sølvpapirspakke - fisk i papillote. En lækker måde at få tilberedt sin fisk på. Det helt optimale er at lave fiskepakkerne på grillen, men det er også muligt at gøre det i ovnen.
Tilberedningstid:
20 min.
Antal portioner:
4 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
- 4 stk. hvid fisk (f.eks. torsk) á 100 g.
- 1 porre
- 2 fed hvidløg
- 1 stk. skalotteløg
- 1 stk. stor gulerod
- 1 bundt dild
- 4 tsk. smør
- Ca. 3 dl hvidvin
Fremgangsmåde
- Fold 4 små “pakker / kuverter” på ca. 20x20 cm. af staniol med én åben side.
- Snit alle grøntsagerne i tændstikformer og krydr fisken med salt og peber.
- Læg urterne i bunden, fisken ovenpå og kom smør og vin i til sidst. Luk pakken så alt er helt lukket inde, og pakken er lufttæt.
- Læg pakkerne ind i en meget varm grill i ca. 5 min. - eller en meget varm ovn i lidt længere tid. Pakkerne vil puste sig helt op og blive til små puder.
- Servér pakkerne som de er på folks tallerken. Når de åbner dem, vil dampen og ikke mindst duften vælte op.
TIP: Spis fiskepakkerne med groft brød til. Det er lækkert at dyppe i den syrlige lage.