Fiske-curry
Mange tyr måske til kylling, når den står på curry derhjemme. Men hvid fisk er bestemt ikke en dum erstatning at komme i den krydrede sovs af kokosmælk.
Tilberedningstid:
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
Masala
- 2 spsk. korianderfrø
- 1 spsk. spidskommenfrø
- 1 tsk. sennepsfrø
- 2-3 fed hvidløg
- 1 spsk. revet frisk ingefær
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. cayennepeber
- 1 tsk. paprika
- 1 spsk. gurkemeje
Curry
- Cirka 600 g hvid, fast fisk i filet
- 2 spsk. neutral olie
- 2 grønne chili
- 1 stort løg
-
2-3
tomater
(+ evt. lidt tomatpuré)
- 2 spsk. tamarind paste rørt ud i lidt vand
- 240 ml kokosmælk
- Salt og peber
- Evt. lidt sukker
- Frisk koriander
Til servering
- Basmatiris til servering
- Evt. valgfri chutney
Fremgangsmåde
- Rist de hele krydderier på en tør pande et par minutter.
- Hak hvidløg og ingefær groft og stød det i morter sammen med salt. Kom de hele kryddderier ved og stød til en fin pasta. Tilsæt de stødte krydderier og bland det hele godt.
- Hak løg og hvidløg fint og sauter det i neutral olie i en pande med høje sider.
- Når løget er klaret tilsættes krydderipastaen som får lov til at stege med i nogle minutter under omrøring. Tilsæt derpå finthakkede tomater og finthakket chili. Lad det stege til der næsten ikke er væde tilbage i panden.
- Kom kokosmælk og tamarind ved og lad det koge op. Smag til med salt og peber og evt. lidt sukker. Kom fisken, som er skåret i mundrette bidder i og lad det simre et par minutter til fisken er mør. Kom hakket koriander i og server med ris.