Fiskeburgeren kan serveres med lige de grøntsager, du kan lide i din burger. (©DR)

Fiskeburger

Der bliver rift om den sidste fiske"delle" og den sidste klat tatarsauce, når du serverer denne lækre fiskeburger. Fyld de hjemmelavede briocheburgerboller med forårsløgspesto og en bund af salat og fennikel, placer den sprødeste fiske"delle" i midten og afslut med rigeligt tartarsauce på toppen. Så er der serveret fish and chips forklædt i en burger. What's not to like?

Tilberedningstid: 2 timer, 30 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Grove briocheboller

  • 40 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 25 g sukker
  • 3,5 dl sødmælk
  • 2 æg
  • 150 g blødt smør
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • Ca. 600 g hvedemel
  • 2 æggeblommer
  • 1 håndfuld Drys efter smag (f.eks. sesam)

Fiske"deller"

  • 500 g torskefilet
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. hvid peber
  • 2 piskede æg
  • 2 spsk. hvedemel
  • 2 æg til panering
  • 100 g pankorasp

Forårsløgspesto

  • 1,5 dl forårsløg i tynde skiver
  • 1,5 dl finthakkede mynteblade
  • 2 finthakkede fed hvidløg
  • 1 finthakket grøn chili
  • 1 dl olivenolie
  • 1 tsk. saltflager
  • 1 knivspids peber

Limemarineret fennikel

  • 1 lille fennikel
  • 1 limesaft fra én lime
  • 1 knivspids salt
  • 1 knivspids peber

Sauce tatare

  • 200 g mayonaise
  • 125 g cremefraiche 38%
  • 2 spsk. hakkede kapers
  • 3 hakkede conichoner
  • 1/2 finthakket løg
  • 1 spsk. hakket purløg
  • 1 spsk. hakket persille
  • 1 spsk. hakket dild
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1/2 saft fra en halv citron
  • En smule salt efter smag
  • En smule peber efter smag

Fremgangsmåde

Grove briocheboller

Du kan med fordel bruge en røremaskine til æltningen, da det letter arbejdet, men det kan også gøres i en skål med en grydeske og håndkraft.

  1. Lun mælken til lillefingervarm (kan lunes i en pande, i mikroovn eller en gryde).
  2. Rør gæren ud i den lune mælk, og tilsæt den grove mel og ca. det halve af hvedemelet. Rør rundt og tilsæt salt og sukker. 
  3. Herefter tilsættes smørret i små klatter og næsten det sidste af melet. Gem lidt mel til senere. 
  4. Ælt den gerne 8-10 minutter i røremaskine eller med hånd.
  5. Lad dejen hæve tildækket i en time. 
  6. Drys det sidste mel på bordet og hæld dejen ud på det. Ælt den let igennem.
  7. Vej boller af ca. 110 gram stykket og form dem til burgerboller. Lad dem efterhæve i en halv time.
  8. Pensl dem herefter med æggeblomme for en flot gylden farve og drys med det, du kan lide. Vi gjorde det med sesam og 'jomfru i det grønne' (nigellafrø).
  9. Bages ca. 12-15 minutter i varmluftovn ved 200 grader.

Fiske"deller"

  1. Hak det halve af torsken i en minihakker. Den anden halvdel hakkes groft med en kniv.
  2. Rør begge dele sammen og rør det sejt med salt. Tilsæt derefter de to sammenpiskede æg. 
  3. Smag til med salt og hvid peber. 
  4. Form dem til burgerbøffer og vend dem i mel. Læg dem på køl i en halv time. 
  5. Vend de afkølede fiskedeller i æg og derefter pankorasp. Drys med yderligere lidt flagesalt inden stegning. 
  6. De steges i halvt smør og olie, til de er gyldne og gennemstegte.

Forårsløgspesto

  1. Bland alle ingredienser og smag til med salt og peber. Lad den gerne stå lidt inden servering.

Limemarineret fennikel

  1. Skær fennikel i meget tynde skiver – gerne på et mandolinjern. 
  2. Pres saften fra limen over og drys med salt og peber.
  3.  Lad gerne stå lidt og trække, inden den er klar til servering.

Sauce tatare

  1. Alle ingredienser blandes sammen og smages efterfølgende til efter smag.

Blandet salat efter eget valg

Burgeren samles med alle elementer og nydes med velbehag.

Server eventuelt lækre fritter og mere sauce tatare til.