Fiskefilet med remoulade og citronskiver. (©DR)

Fiskefilet med remoulade

Fiskefilet med hjemmelavet remoulade er en klassisk ret, som gør sig godt på frokostbordet. Denne opskrift på fiskefilet med remoulade er nem og lækker, og husk at remouladen også kan bruges til roastbeef, hvis der også er det på frokostbordet.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Kok og program

Ingredienser

Fiksefilet

  • 6 stk. rødspættefileter
  • 1 tsk. salt
  • 2 dl hvedemel
  • 2 stk. æg
  • 2 dl rasp
  • 50 g smør

Remoulade

  • 4-5 spsk. mayonnaise
  • 2 spsk. yoghurt naturel
  • 3 spsk. picalilli eller pickles
  • 1 spsk. kapers
  • 1 spsk. syltede agurker
  • 1 spsk. purløg
  • 1 smule karrypulver
  • 1 spsk. gurkemeje
  • 0,5 tsk. salt
  • 1 knivspids peber
  • 1 smule sukker

Fremgangsmåde

  1. Salt rødspættefileterne og lad dem trække en halv time inden de skal bruges. Tør dem af med køkkenrulle og vend dem først i hvedemel, krydret med salt og peber, derpå i sammenpisket æg og til sidst i rasp. Lad paneringen sætte sig 10-15 minutter.

  2. Bland mayonnaise og yoghurt. Finthak picalilli, syltede agurker, kapers og purløg, og bland i. Smag til med salt, peber, og evt. lidt sukker og et nip karry. Kom gurkemeje i, til farven er passende. Remouladen har godt af at trække lidt i køleskabet.

  3. Steg fiskefileterne i smør på en pande eller friter dem i neutral olie. Lad dem dryppe af på køkkenrulle. Server fiskefileterne med citronbåde og remoulade til.