Fiskefrikadeller med bedesalat
Programmet U-turn fulgte seks danskere som i løbet af et år skulle omlægge deres motions- og kostvaner til det bedre. Sammen med klinisk diætisk og kok Heidi Lyngbæk, lavede de bl.a. denne opskrift på hjemmelavede fiskefrikadeller, serveret med en frisk rødbedesalat og kartofler til.
Tilberedningstid:
1 time
Antal portioner:
2 pers.
Denne opskrift er nem at lave.
Kok og program
Ingredienser
Fiskefrikadeller
- 100 g laksefilet, fersk
- 100 g hvid fisk som torsk, sej eller rødspætte
-
1 stk.
æggehvide
(40 g)
-
3 spsk.
grahamsmel
(45 g)
- 1 tsk. olie
- 40 g forårsløg
- salt og peber
Bedesalat
-
3 stk.
rødbeder
(300 g)
- 100 g spidskål
- 2 tsk. dijonsennep
- 2 tsk. honning
- 1 lille bundt purløg
Tilbehør
- 300 g små kartofler
Fremgangsmåde
- Fiskefrikadeller:
Hak fisken groft med en kniv eller kom den i en minihakker eller foodprocesser. - Tilsæt æg og salt og rør det godt sammen. Forårsløg finthakkes og tilsættes sammen med melet. Smag til med peber. Rør farsen godt igennem og lad den hvile i ca. ½ time i køleskab.
- Bedesalat:
Skræl bederne og skær enderne af. Skær bederne fint på mandolinjern i tynde skiver eller riv dem med et rivejern til råkost. Skær spidskål i tynde strimler - Rør sennep sammen med honning og vend beder og kål i. Drys med purløg.
- Tilbehør:
Kog kartoflerne. - Form fiskefarsen til passende frikadeller og steg dem i olien på en varm pande. Server med salat og kartofler til.
Energifordeling i retten:
Denne opskrift giver to portioner. Én portion indeholder ca: 475 kcal
Protein: 62,3 g - 27%
Fedt: 20 g - 19%
Kulhydrat: 117,8 g - 51%
Kostfibre 19 g - 4%
Øg med 100 kcal (til måltider på 575 kcal og 675 kcal):
• to små kartofler (100 gram) eller/og 1 spsk. remoulade (20 g)