Fiskefrikadeller af torsk og bacon med hjemmelavet remoulade og godt groft rugbrød. En lækker frokost er serveret! (©DR)

Fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade

Lene Espersen leverer denne opskrift på fiskefrikadeller af torskefilet og røget bacon samt en dejlig hjemmelavet remoulade. Retten er perfekt til diverse frokoster og intet mindre end genial til madpakken.

En foodprocessor er benyttet til at lave farsen.

Tilberedningstid: 45 min. Antal portioner: 4 pers.

Kok og program

Ingredienser

Fiskefrikadeller

  • 500 g torskefilet
  • 3 spsk. rasp
  • 1 stk. æg
  • 1 stk. løg
  • 100 g røget bacon
  • 1 smule mælk
  • 1 smule salt
  • 1 smule peber
  • 1 smule persille

Remoulade

  • 4-5 spsk. mayonnaise
  • 2 spsk. creme fraiche 18%
  • 1 stk. gulerod
  • 1 bæger pickles
  • 1 stk. rødløg
  • 1 bundt persille
  • 1 smule sukker
  • 1 smule salt
  • 3 spsk. æbleeddike
    (alternativt kan man også benytte almindelig eddike)
  • 1 tsk. god karry

Fremgangsmåde

Lav først farsen til fiskefrikadeller:

  1. Torskefilet skæres fri for ben. Del den i grove stykker, og læg dem i foodprocessoren.
  2. Tilsæt den røgede bacon, skåret i tern, revet løg, hakket persille, æg, lidt salt og peber, mælk og rasp. Det hele køres til en lind fars på foodprocessor. Man kan altid styre konsistensen med mælk og raspen.
  3. Lad gerne farsen stå at trække ½ times tid på køl, inden stegning.

Remoulade:

  1. Mayonnaise og cremefraiche blandes, og vendes med pickles.
  2. Smag det til med karry, lidt sukker, salt og lidt æbleeddike.
  3. Rødløget og guleroden skæres i helt fine tern og vendes i.

Steg til slut fiskefrikadellerne:

  1. Steg fiskefrikadellerne i olie tilsat lidt smør. Smørret skal bruse af inden man begynder stegningen.
  2. Steg dem ved middel - svag varme, så de ikke kun når at blive stegt uden på.
  3. Server frikadellerne med remoulade og friskbagt rugbrød.