Fiskefrikadellerne her er lavet på torsk og makrel, og de er nemme at lave, da det hele bliver blandet sammen i en foodprocessor. (©DR)

Fiskefrikadeller med makrel og ovnbagte fritter

Både børn og voksne elsker fiskefrikadeller, og i denne opskrift bliver dellerne serveret med lækre og sprøde ovnfritter. En lækker opskrift, som er nem at lave.

Tilberedningstid: 1 time Antal portioner: 6 pers.

Kok og program

Ingredienser

Fiskefrikadeller

  • 500 g torskebug
    (uden skind og ben)
  • 500 g makrel
    (uden skind og ben)
  • 1 stk. stort løg
  • 2 stk. æg
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 dl piskefløde
  • 1 kvist frisk timian
  • 1 smule salt og peber

Fritter

  • 500 g bagekartofler
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 smule salt

Fremgangsmåde

  1. Fiskefrikadeller:
    Kør torsk og makrel på en foodprocessor til det er groft hakket. Tilsæt løg, timian, salt og peber og kør et par omgange. Tilsæt mel og kør det ind i farsen. 
  2. Tilsæt nu æggene et af gangen, imens foodprocessoren kører. Vend piskefløde i farsen til sidst, så konsistensen virker cremet og lækker. Lad farsen hvile i 30 min. 
  3. Steg fiskefrikadellerne på en pande i lidt smør.
  4. Fritter:
    Tænd ovnen på 220 grader.
  5. Skyl kartoflerne og skær dem i ens ‘pommes fritter’ Vend dem i rigeligt med olie, kom dem på et ovnfast fad. Kom fritterne i ovnen og bag dem sprøde i ca. 30 min. Vend dem et par gange under vejs. Krydr med salt, når de kommer ud af ovnen. 
  6. Servering:
    Servér dellerne med grønsagssticks, remo og fritter.