Camilla Plums fiskefrikadeller er fyldt med krydderurter og universalkrydderiet bacon. Foto: DR (©DR)

Fiskefrikadeller med urter

Camilla Plum lavede i programmet Camilla Plum og den sorte gryde disse fiskefrikadeller, som er fyldt med friske krydderurter og også indeholder bacon. Denne opskrift på fiskefrikadeller er nem at lave, og der kommer nogle meget smagfulde og lækre fiskefrikadeller ud af det. Man skal ikke bruge færdig fiskefars, men selv købe og hakke fisken.

Tilberedningstid: 30 min. Antal portioner: 6 pers. Denne opskrift er nem at lave.

Ingredienser

  • 1 kg hvid fisk
    (mørksej eller anden torskefisk, eller gedde er bedst)
  • 1 stk. løg
  • 100 g bacon
  • 100 g smør
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 stk. æg
  • 2 dl piskefløde
  • 2 stk. bundter friske krydderurter
    (persille, dild , estragon, kørvel gerne blandet.)
  • 2 tsk. salt
    (smag til)
  • 0,5 tsk. peber
  • 0,5 dl olivenolie
    (til stegning)
  • 25 g smør
    (til stegning)

Fremgangsmåde

  1. Hak fisken fint og hak krydderurterne groft. Hak bacon og løg og rør alle ingredienser sammen i en stor skål, eller røremaskine, rør til dejen føles sej.
  2. Varm smør og olie op i en tykbundet pande, når smørret er skummet af, formes frikadeller og steges i panden.
  3. Det er vigtigt at man skruer lidt ned, når dellerne er kommet på, ellers bliver de brændte, før de er gennemstegte.