Fiskepakker af torsk med blomkålssalat
Ernæringseksperten Christian Bitz' leverer dene opskrift på fiskepakker med kål, fennikel, urter og blomkålsalat med revet parmesan er en dejlig måde at spise fisk på.
Tilberedningstid:
35 min.
Antal portioner:
4 pers.
Kok og program
Ingredienser
Fiskepakke
-
4 stk.
torsk
(Ca. 150 g hver)
- 50 g smør
- 0,5 stk. chili
- 2 stk. citron
- 0,5 stk. spidskål
- 1 stk. fennikel
- 1 spsk. ingefær
- 1 smule friske krydderurter
- 1 håndfuld hasselnødder
Blomkålssalat
- 0,5 stk. blomkålssalat
- 1 bæger kapers
- 100 g parmesan
- 1 bundt rød skovsyre
- 0,5 stk. rugbrød
- 1 smule rapsolie
Sennepsvinaigrette
- 1 spsk. flydende honning
- 1 spsk. dijonsennep
- 3 spsk. æbleeddike
- 1 dl olivenolie
Fremgangsmåde
Lav fiskepakkerne:
- Det bløde smør røres med fintsnittet chili, revet citronskal, ingefær og lidt citronsaft.
- Snit spidskål og fennikel (fjern stok) fint med en skarp kniv eller mandolinjern.
- Læg 4 skiver bagepapir ud på køkkenbordet. Fordel spidskål og fennikel på midten af bagepapiret. Læg et stykke fisk på hver, og krydr med salt og peber. Læg et stykke kryddersmør på hver fisk. Fold bagepapiret om ingredienserne, og luk meget grundigt i kanterne. Det skal være helt tæt, da saften skal blive i pakken under tilberedningen.
- Bag pakkerne ved 180 grader i ovnen i ca. 12 min. Skær hul i pakkerne, og drys med ristede hasselnødder, og fint snittede krydderurter og fint reven citronskal. Fiskepakkerne serveres straks med blomkålssalaten på siden.
Lav blomkålssalat:
- Skær tynde skiver af rugbrød, og læg dem på en bagerist. Smør dem med lidt rapsolie, og drys dem med salt. Bag dem gyldne og sprøde i ovnen ved 180 grader.
- Blomkålen snittes fint på tværs på et mandolinjern. Fordel skiverne på en stor tallerken, og vend den med tynde flager af parmesan. Fordel kapers henover. Senneps vinegraitte fordeles henover, og salaten pyntes med sprøde rugbrødscruton'er og rød skovsyrer.
Lav sennepsvinaigrette:
- Alle ingredienser rystes sammen i en lille bøtte/beholder med låg. Smag til med salt og peber, og juster den efter smag med de nævnte ingredienser.